23948sdkhjf

3D betonprint skaber nye muligheder på byggepladserne

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-Godkendt Teknologisk Service

Innovationsfonden støtter nyt projekt, der skal udvikle næste generation 3D betonprint. Projektet hedder N3XTCON, og Teknologisk Institut bidrager bl.a. med sin viden om cementbaserede materialer, 3D-print og robotteknologi.

I projektet N3XTCON skal byggeriets eksperter sammen med branchen blandt andet udvikle et computer-simuleringsværktøj, og nye betonprintere med tilhørende styring, så 3D betonprint kan indtænkes som pålidelig og ressourcebesparende konstruktionsmetode, der skaber helt nye muligheder ved fremtidige byggerier.

“3D print-teknologien er ikke udviklet og moden nok til at rulle ud i stor stil i byggeriet endnu. En af de store udfordringer er, at det at printe med beton, er en fuldstændig ny og radikal anderledes måde at anvende beton på. Langt de fleste projekter rundt om i verden, som anvender 3D-printet beton, anvender en ”trial and error” tilgang. Dvs. man prøver sig frem mod et godt resultat, og opnår måske en god metode til et betonprint til en specifik opgave. Det er naturligvis ikke hensigtsmæssigt i alle byggeprojekter, siger projektlederen for N3XTCON, faglig leder Thomas Juul Andersen, Teknologisk Institut.

Læs mere her

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Send til en kollega

0.131