23948sdkhjf

Kinesiske vanskeligheder får B&O til at nedjustere

Efter et elendigt første kvartal formåede Bang & Olufsen at vende skuden en smule i Q2, men nu er den gal igen, og det får nu Struer-virksomheden til at skrue ned for forventningerne.

Det står klart, efter B&O netop har udgivet Q3-tal, hvor der endnu en gang er tilbagegang. De omsatte i tredje kvartal for 635 millioner kroner svarende til -20% år-over-år vækst i lokal valuta, men de for regnskabsårets første ni måneder har haft en omsætningstilbagegang på 9 procent.

Ifølge CEO Kristian Teär skyldes tilbagegangen især vanskeligheder i Kina.

- Salget i Kina udviklede sig ikke som forventet efter genåbningen på grund af alle udfordringerne med covid-19. I de første to kvartaler påvirkede de omfattende nedlukninger i Kina vores salg betydeligt. Da landet pludseligt fjernede stort set alle restriktioner i december, forventede vi ikke denne negative udvikling i forbrugernes adfærd.

Af samme grund nedjusterer B&O derfor også forventningerne for det samlede regnskabsår, så de nu forventer en omsætningsvækst på -9 til -3 procent imod tidligere forventninger på -4 til 5 procent.

- Vi regner dog med, at forbrugerefterspørgsel vil begynde at normalisere sig, siger Kristian Teär, der også på længere sigt fortsat er fortrøstningsfuld.

- Vi fortsætter vores strategi og transformation som planlagt. Vi er i gang med at skabe et mere robust Bang & Olufsen med et stærkt kunde-og omkostningsfokus og fortsætter med at lancere produkter og initiativer, der understøtter vores vækstambitioner. Men som vi tidligere har sagt, indfaser vi nogle af vores strategiske investeringer på grund af den store usikkerhed, vi ser i verden i øjeblikket, siger Kristian Teär.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078