23948sdkhjf

Nordjyder sikrer trecifret millionoverskud efter frasalg

Den nordjyske producent af velfærdslifte- og trapper frasolgte i fjor en stor del af deres forretning, da de solgte rettighederne til deres løftestol, Raizer, til engelske Direct Healthcare Group (DHG).

Det salg manifesterer sig selvsagt i Liftups regnskab for 2022, hvor bundlinjen som følge af salget vokser fra 6 til 109 millioner kroner.

Driftsresultatet ender på 141,3 millioner kroner og med avancen fra salget, der er opgjort til knap 132 millioner kroner, ender driftsresultatet fra virksomhedens egentlige aktiviteter på knap 10 millioner kroner.

Ledelsen kalder i ledelsesberetningen året for tilfredsstillende og bruger ligeledes lejligheden til at se fremad mod en ny hverdag, hvor løftestolen ikke længere er en del af forretningen.

Hensigten med salget var nemlig, lød det i august, at man ville fokusere på virksomhedens kerneforretning, som er tilgængelighedsløsninger som blandt andet kørestolslifte. Det har de i et vist omfang lykkedes med, skriver ledelsen.

"Gennem de globale udfordringer med krigen i Ukraine og de heraf afledte geopolitiske usikkerheder og global inflation, er selskabet lykkedes med at øge markedspositionen på både eksisterende og nye markeder. De løbende gennemførte produktions- og procesoptimeringer, har kompenseret for en væsentlig del af stigningerne i råvarepriserne og påvirket indtjeningen positivt," lyder det i ledelsesberetningen.

Ledelsen skriver videre, at de gennem 2022 har foretaget yderligere investeringer i de nordamerikanske markeder, og det kommer de ikke til at stoppe med foreløbigt.

"Selskabet fortsætter desuden de massive investeringer i produktudvikling og produktionsoptimering og i at udvide produktporteføljen med nye produkter og tilbehør," hedder det.

Selskabet har ikke skåret ned på medarbejderstaben i forbindelse med frasalget af Raizer-løftestolen, og det - kombineret med de fortsatte investeringer i udvikling - betyder, at Liftup forventer et negativt driftsresultat for 2023.

Liftup A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 184,8 49,5
Resultat af primær drift 141,3 9,9
Resultat før skat 140,0 8,7
Årets resultat 109,1 6,2
Balancestatus 68,0 56,9
Egenkapital 41,6 18,0
Antal ansatte 72 71
Kilde: Liftup

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nordjyder præsterer flot halvårsregnskab og hyrer ny CFO
Aalborgvirksomhed runder 50 år: - Det er aldrig selvskrevet
Virksomheders konkurstal stabiliserer sig efter coronapukkel
Afgørelse: TDC skal droppe kinesisk hardware
Vækstkomet vinder ny storordre: - Vores strategi gør os attraktive
Mikrofonspecialister brager frem på bundlinjen
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112