23948sdkhjf

Robotcenter på Fyn rykker et skridt tættere på virkelighed

Når robotcentret Center for Large Structure Production om et par år står færdigt ved Odense Havns områder på Lindø, vil det være i en bygning tegnet af arkitekterne Christensen & Co.

Det skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

Det nye center skal forske og udvikle automatiserede løsninger til at bygge store konstruktioner som vindmøller, skibe og byggerier. Med centeret kan aktiviteterne for alvor folde sig ud så forskere og virksomheder kan udvikle robotter til de store konstruktioner. Robotter som ikke findes i den skala i dag.

Tråde til Lindøværftet og SDU

For A.P. Møller Fonden og bedømmelseskomiteen har det været afgørende, at det nye robotcenter bliver et vartegn for danske industriarbejdspladser og automatisering, lyder det i pressemeddelelsen.

- Vi synes, det er en fantastisk flot bygning, der matcher de behov, vi har, samtidig med at den kan bidrage til at forløse det enorme potentiale, der er i LSP-projektet. Vi tror på, at det kan blive et vartegn med en virkelig flot arkitektur og klare referencer til SDU i Odense, som samtidig peger frem mod nye kapitler i SDU’s og Fyns roboteventyr. Der skal lyde en stor tak til A.P Møller Fonden for den generøse donation, som gør byggeriet muligt, siger rektor på Syddansk Universitet, Jens Ringsmose

Forventes færdigt i 2025

Sidste år blev det offentliggjort, at A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal havde doneret 90 millioner kroner til opførelsen af en bygning til Center for Large Structure Produktion (LSP), som Syddansk Universitet driver med en række samarbejdspartnere på Odense Havns områder på Lindø.

De nye bygningerne forventes at stå færdige i 2025 og vil til den tid huse såvel robotter og teknologisk udstyr som studerende, forskere og virksomheder.

Med bevillingen har A.P. Møller Fonden sammen med Syddansk Universitet sikret, at vinderforslaget kan opføres, og at det således vil være muligt at tilbyde konkurrencens vinder en aftale om totalrådgivning i umiddelbar forlængelse af konkurrencen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Invisio-boss efter ny rekordordre: - Det her er kun starten
Nordjyder præsterer flot halvårsregnskab og hyrer ny CFO
Aalborgvirksomhed runder 50 år: - Det er aldrig selvskrevet
Virksomheders konkurstal stabiliserer sig efter coronapukkel
Afgørelse: TDC skal droppe kinesisk hardware
Vækstkomet vinder ny storordre: - Vores strategi gør os attraktive
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078