23948sdkhjf

Tavle-producent flyttede hjemmefra og har firedoblet overskuddet

Da den herningensiske el-tavle-producent Uni-El i 2020 flyttede til nye lokaler, var det grundet pladsknaphed og med ambitionen om at "flytte virksomheden til næste niveau".

Den opgave er de lykkedes med, idet bundlinjen siden da er mere end firedoblet og i 2022 lå på den gode side af 5 millioner kroner, hvilket svarer til lige knap en fordobling fra året før.

Producenten af el- og styretavler voksede desuden på bruttofortjenesten fra 7,8 millioner kroner i 2021 til 12,4 millioner kroner i fjor.

I ledelsesberetningen henviser ledelsen til en stærk indsats af medarbejderne som forklaring på det flotte resultat i et marked præget af komponentmangel.

"Det stærkt forbedrede resultat skyldes vækst i både top- og bundlinje og ikke mindst en meget stor indsats af vores dedikerede medarbejdere, der har formået at øge produktionen af el- og styretavler betydeligt i et marked, hvor der fortsat er udfordringer med at skaffe en række komponenter," skriver ledelsen.

De skriver desuden, at de i løbet af året har gennemført investeringer i arbejdsgangene i virksomheden, hvilket har bidraget til den store fremgang.

"Uni-El har også i 2022 investeret kraftigt i digitaliseringen af forretningsgange og processer, og dette arbejde fortsætter i 2023. Resultatet heraf er en løbende optimering direkte forbundet med effektiviseringen," skriver ledelsen.

Ledelsen skriver videre, at de er "godt rustet til at videreudvikle virksomheden i 2023", men de lægger vægt på det usikre markedsforhold som en faktor, der vanskeliggør en nærmere konkretisering af forventningerne.

UNI-EL A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 12,4 7,8
Resultat af primær drift 6,6 3,4
Resultat før skat 6,6 3,4
Årets resultat 5,1 2,7
Balancestatus 19,2 14,8
Egenkapital 9,6 4,4
Antal ansatte 41 35
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109