23948sdkhjf

Terma bliver første danskere med vigtig certificering

Som den eneste danske virksomhed er Terma blevet registeret med J-STD-001-certificeringen på den internationale IPC-liste.

Det oplyser forsvarsudvikleren selv i en pressemeddelelse, hvor virksomheden lægger op til, at certificeringen stiller dem gunstigt i jagten på de vigtige kunder i forsvars- og luftfartsindustrien.

- Alle aerospace- og defence-kunder – og de fleste øvrige kunder – stiller krav om, at vi leverer elektronik-produkter, der lever op til militære standarder for både produkter og produktions-processer. Derfor søsatte EMF-produktionen sidste år et strategisk initiativ for at blive certificeret i henhold til IPCs J-STD-001/IPC-A-610-standarder. Siden sidste forår har EMF forberedt sig på certificeringen ved at blandt andet at udføre GAP-analyser, self-assesments, prøve-audits og justeringer af procesbeskrivelse, siger Steen Jepsen, der er produktionsteknisk chef for Termas EMF-produktion, i pressemeddelelsen.

Selve Termas ’eksamen’, hovedaudit, blev foretaget på EMF-fabrikken i midten af februar af Hytek, der er godkendt af IPC som valideringscenter. Her blev dokumentation, processer, vedligehold, kompetencer, sporbarhed og meget mere gennemgået, ligesom operatører og produktionsteknikere blev interviewet.

- Vi lærte også nogle ting undervejs, som heldigvis nu er blevet fintrimmet på plads. Det er jo altid godt at have eksterne øjne på, om vi nu også er inden for rammerne – på samme vis som med AS9100-certificeringen, fortæller Steen Jepsen.

Som den eneste danske virksomhed er Terma nu på den internationale IPC-liste over godkendte virksomheder, i selskab med eksempelvis Lockheed Martin Mission Systems, Flextronic og Mercury Systems.

IPC står oprindeligt for Institute of Printed Circuits. Brancheorganisationen arbejder blandt andet for at standardisere krav for produktion og montage af elektronik, og IPC-certifikatet er blandt andet godkendt af det amerikanske forsvarsministerium som en blåstempling af producenters evne til at leve op til kravene.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nyt genanvendelsesanlæg slår dørene op: - Vi er meget tilfredse
Nordjysk elkedel-ekspert solgt til kapitalfond
Tech Days løber af stablen i Horsens
IoT-virksomhed indgår nyt stor-samarbejde
Gomspace taber stor ordre og mister 28 omsætningsmillioner
Fom Technologies ændrer i ledelsen og etablerer sig i USA
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109