23948sdkhjf

Myndigheder bremser frasalg til japanere

For et lille år siden lød det fra nordjyske NKT, at de ville fokusere på kerneforretningen inden for kabelløsninger, og det fik selskabet til at frasælge dele af forretningen. Det gjaldt blandt andet NKT Phototonics, der leverer højtydende fiberlasere og fotoniske krystalfibre.

Der blev indgået aftale om salg af underselskabet til et datterselskab af japanske Hamamatsu Photonics K.K., men det ser nu ud til at være gået i vasken.

Det skyldes manglende godkendelse fra konkurrencemyndighederne, oplyser NKT i en børsmeddelelse.

Ifølge NKT er det de danske konkurrencemyndigheder, der har trukket stikket på handlen.

- Påkrævede myndighedsgodkendelser er over de senere måneder blevet indhentet fra myndigheder i Tyskland, Storbritannien og USA, men den 2. maj 2023 blev NKT underrettet om, at Køber er blevet nægtet tilladelse efter den danske investeringsscreeningslov, som er nødvendig for Købers gennemførelse af transaktionen og købet af NKT Photonics, lyder det i børsmeddelelsen.

Det forlyder, at Erhvervsministeren kan bremse en handel, "såfremt investeringen udgør en trussel mod den nationale sikkerhed eller offentlige orden i Danmark."

NKT oplyser, at de indtil videre afventer Hamamatsu Photonics' reaktion på afslaget. NKT vurderer desuden, at de "er kontraktuelt godt beskyttet i forhold til den opståede situation."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078