23948sdkhjf

Robotvirksomhed går konkurs - nu flokkes køberne

Robotproducenten Rope Robotics er løbet tør for penge, men virksomheden var så tæt på at lancere sin reparationsrobot til vindmøllevinger, at der er mange interesserede købere, siger kurator 

Kassen er tom hos Rope Robotics fra Aarhus, der ellers havde gjort sig klar til at lancere sin "kravle"-robot til det kommercielle marked i slutningen af året.

Robotten BR-8 kan kravle op og ned af vindmøllevinger og udføre reparationer samt, som industriklatrere ellers normalt udfører. Men den 28. april blev virksomheden taget under konkursbehandling

- Rope Robotics er en udviklingsvirksomhed, og det kræver nogle midler. Så mit gæt er, at de er løbet tør for midler, selvom det virker til, at de var meget tæt på at nå målet, siger kurator og advokat Peter Buttenschøn.

Og netop fordi Rope Robotics var så tæt på at lancere robotten kommercielt, har kurator allerede fået henvendelser fra flere interesserede købere.

- Der har været en ret stor interesse fra nogen spændende, potentielle købere. En ganske pæn interesse vil jeg faktisk sig. Så jeg er optimistisk omkring, at der er en chance for, at de kan blive opkøbt, siger Peter Buttenschøn.

Rope Robotics har 20 ansatte og havde i det seneste offentliggjorte regnskabsår, 2020/21, en bruttofortjeneste på 3,6 millioner kroner og et resultat af primær drift på -6,3 millioner kroner. Årets resultat for 2020/21 lød på -4,9 millioner kroner.

Electronic Supplys søstermedie Jern og Maskinindustrien har tidligere besøgt Rope Robotics, du kan læse mere om virksomheden her.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nyt genanvendelsesanlæg slår dørene op: - Vi er meget tilfredse
Nordjysk elkedel-ekspert solgt til kapitalfond
Tech Days løber af stablen i Horsens
IoT-virksomhed indgår nyt stor-samarbejde
Gomspace taber stor ordre og mister 28 omsætningsmillioner
Fom Technologies ændrer i ledelsen og etablerer sig i USA
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094