23948sdkhjf

NKT-topchef stopper med øjeblikkelig virkning

Kort tid efter at Erhvervsstyrelsen blokerede for NKT's planlagt frasalg af Photonics, fratræder den adm. direktør med øjeblikkelig virkning.

NKT's topchef, Alexander Kara, er fortid i virksomheden, det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Den administrerende direktør fratræder med øjeblikke virkning og erstattes af Claes Westerlind. Den nye direktør har 15 års erfaring fra højspændingskabel- og transformerindustrien og kom til NKT i 2017. Indtil nu har han været NKT's EVP, Solutions Karlskrona, og været medlem af det globale ledelsesteam.

- Jeg vil gerne takke Alexander Kara for det engagement han har vist i NKT, siden han kom til selskabet i 2019. Han har stået i spidsen for en succesfuld transformation af kabelforretningen siden 2019, som har løftet de finansielle nøgletal. Virksomheden står nu i en stærk position til at vokse med overgangen til vedvarende energi og elektrificeringen af samfundet, siger Jens Due Olsen, bestyrelsesformand i NKT.

Alexander Kara fratræder stillingen af personlige årsager, fremgår det af pressemeddelelsen.

Han stopper kort tid efter, at Erhvervsstyrelsen blokerede for NKT's salg af lysledervirksomheden Photonics. Det skyldes, at Photonics sælger lyslederkabler til våbenindustrien og at man dermed er i konflikt med investeringsscreeningsloven, skriver Børsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nyt genanvendelsesanlæg slår dørene op: - Vi er meget tilfredse
Nordjysk elkedel-ekspert solgt til kapitalfond
Tech Days løber af stablen i Horsens
IoT-virksomhed indgår nyt stor-samarbejde
Gomspace taber stor ordre og mister 28 omsætningsmillioner
Fom Technologies ændrer i ledelsen og etablerer sig i USA
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125