23948sdkhjf

Årets robotvirksomhed kåret

FarmDroid har udviklet verdens første fuldautomatiske så- og lugerobot, der hjælper landmænd og planteavlere med at reducere omkostninger til såning og renholdelse af afgrøder - økologisk og CO2-neutralt. Den jyske robotvirksomhed har vundet et utal af priser allerede, og torsdag blev titlen som ”Årets Robotvirksomhed” fra Odense Robotics føjet til. Og netop den pris er noget helt særligt, siger Jens Vest-Warming, medstifter og CTO i FarmDroid.

- Denne pris har en helt særlig betydning for FarmDroid. Uden den støtte, vi har haft fra Odense Robotics, vil vi ikke være der, hvor vi er i dag. Jeg er stolt over, at robotvirksomheder i hele Danmark har stemt på os og vores måde at bane nye veje for anvendelsen af robotteknologi. Teamet glæder sig nu til at vise trofæet frem på kontoret i Vejen og fortsætte vores vision om at hjælpe landmænd og planteavlere på en bæredygtig måde, siger Jens Vest-Warming, som stiftede virksomheden sammen med sin bror Kristian Warming.

FarmDroid vandt over to andre særdeles stærke finalister: QuadSat og Unicontrol.

Kåringen foregik ved klyngens årsmøde, hvor medlemmer fra hele landet var samlet. Priserne afgøres i en afstemning blandt de mere end 300 medlemmer af Odense Robotics.

Sygeplejerskens bedste ven

Sammen med ”Årets Robotvirksomhed” blev også ”Årets Robotstartup” kåret, og den pris gik til Yuman. Startup-virksomheden fra Lyngby har udviklet en mobil robot, som kan blive sygeplejerskers bedste ven. Robotten skal lette transporten af blandt andet medicinsk udstyr, mad og sengetøj. Med robotten får sygeplejerskerne mere tid hos patienterne, som øger arbejdsglæden og samtidig forebygger udbrændthed blandt de hårdtprøvede sygeplejersker.

- Som lille startup med en stor vision er det en stor ære at blive kåret som ”Årets Robotstartup” af Odense Robotics' medlemmer. Sygeplejersker bruger meget tid på at gå frem og tilbage for at hente ting til patienter. Men med hjælp fra vores robot kan en stor del af den tid skæres væk, og sygeplejersken kan i stedet bruge tiden mere effektivt hos patienten. Vi er i fuld gang med at teste vores produkt, og vores håb er at udbrede løsningen til sygeplejersker i hele Danmark, siger Sara Lopez, medstifter og CEO i Yuman, som er på Forbes Under 30 2023-liste.

Yuman vandt over Naust Robotics og Kobots Company.

Se nøgletal for:
Læs mere om: robotter
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.453