23948sdkhjf

Deif slår ny omsætningsrekord trods frasalg

Efter et år med direktørudskiftning og frasalg af en del af forretningen kunne Skive-virksomheden Deif i 2022 lægge al fokus på at øge væksten.

Det lykkedes de med, står det klart, når man ser på virksomhedens regnskab for 2022.

Her formåede de at øge omsætningen med mere end 100 millioner kroner, så den endte på 673 millioner kroner, mens driftsresultatet voksede fra 40 til 55 millioner kroner.

I en pressemeddelelse fortæller administrerende direktør, Christian Nielsen, at fremgangen er hentet over hele virksomheden.

- Vi er stolte af, at vores strategi om at gå forrest i den grønne omstilling af energisektoren nu bærer frugt. Vi ser fremgang på alle vores kerneområder både i forhold til energistyring af kritisk infrastruktur på land, på skibe og opgradering af vindmøller. Ligeledes glæder vi os over en positiv udvikling i vores 12 datterselskaber, der sælger og servicerer vores løsninger over hele verden, siger Christian Nielsen.

Strategi går planmæssigt

Deif, der gennem mange år har specialiseret sig i styringssystemer til energianlæg, har med en ny 2030-strategi lagt sig fast på især styring og integration til den vedvarende energi-sektor.

Strategien er de foreløbigt kommet godt i gang med, da de i fjor hentede 61 procent af omsætningen på salg af løsninger og produkter til omstillingen af energisektoren.

- Vi har i årets løb udviklet helt nye teknologier til energistyring, som nu skal ud at arbejde hos kunderne. Vores nye løsninger er meget fleksible og åbner nye markedsmuligheder både til lands og til vands og kan integrere sol, vind, batterier og nye energikilder som for eksempel brint, så energiforsyningen bliver mere klimavenlig uden at gå på kompromis med forsyningssikkerheden, lyder det fra Christian Nielsen.

Flere folk, mere plads

Skive-virksomheden har allerede fået en god start på 2023, hvor de forventer, at den positive udvikling fra 2022 fortsætter.

Derfor skal der også flere folk til. De har for nyligt rundet 100 medarbejdere i deres R&D-afdelingen, og for at have kapacitet nok til den fortsatte vækst, har Deif for nyligt åbnet en nyt kontor i Aalborg, mens de er i gang med at udvide fabrikken i Skive.

- Håndværkerne gik i gang i november, og vi regner med at kunne tage den nye fabrik i brug i starten af 2024. Vi etablerer fabrikken i en eksisterende, tidligere tilkøbt, nabobygning, og fabrikken bliver indrettet med den nyeste teknologi og det bedst mulige arbejdsmiljø for vores medarbejdere, siger Christian Nielsen.

Deif A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 672,9 551,1
Bruttofortjeneste 361,0 298,8
Resultat af primær drift 55,1 39,5
Resultat før skat 47,2 29,0
Årets resultat 37,6 63,2
Balancestatus 606,9 777,8
Egenkapital 228,6 202,7
Antal ansatte 493 539
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187