23948sdkhjf

Danmarks robotindustri nærmer sig omsætning på 30 milliarder

Danmarks robot-, automations- og droneindustri voksede med 21 procent i 2022 og skabte 29,6 mia. kr. i omsætning ifølge nye tal fra den nationale klynge Odense Robotics.

De mere end 500 virksomheder i industrien beskæftiger mere end 17.500 medarbejdere, og det er 15 procent mere end året før.

- Den store globale efterspørgsel på automatisering fortsætter med at drive høj vækst i Danmarks robot-, automations- og droneindustri. Rapporten viser en stærk vækst på 21 procent sidste år med 29,6 mia. kr. i omsætning. Usikkerheden i markedet har fået nogle virksomheder til at udvise tilbageholdenhed, men der er ikke nogen tvivl om, at industrien fortsætter sin stærke vækstkurve og repræsenterer en af Danmarks vigtige vækst- og eksportindustrier, siger Søren Elmer Kristensen, der blev præsenteret som den nye CEO for Odense Robotics torsdag.

Den stærke vækstkurve forventes at fortsætte i. Virksomhederne forventer en årlig vækst på 20 procent de kommende år. I 2027 forventes industrien at beskæftige mere end 30.000 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nyt genanvendelsesanlæg slår dørene op: - Vi er meget tilfredse
Nordjysk elkedel-ekspert solgt til kapitalfond
Tech Days løber af stablen i Horsens
IoT-virksomhed indgår nyt stor-samarbejde
Gomspace taber stor ordre og mister 28 omsætningsmillioner
Fom Technologies ændrer i ledelsen og etablerer sig i USA
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172