23948sdkhjf

Forfalsket underskrift og rod i regnskaberne hos konkursramt høreapparatvirksomhed

Kort efter nytår gik høreapparatvirksomheden Sinitone konkurs.

I den forbindelse lød det, at det var et fejlslagent udlandssats, der lå til grund for konkursen i virksomheden, der ellers i 2021 lavede et overskud på 10 millioner kroner.

Men nu viser det sig, at der ligger mere end som så bag konkursen. Det fortæller Ekstra Bladet i en artikelserie om konkursen i Sinitone, der lavede forretning på at foretage mobile høreprøver og sælge høreapparater.

I avisens dækning er det kommet frem, at Sinitones værdiansættelse på 320 millioner kroner var fejlbehæftet og selv vurderet af en af selskabets bagmænd, Torben Linnet Albrekt.

Der har desuden gennem flere år været rod i regnskaberne, hvor Sinitone blandt andet har medregnet tilgodehavender i opløste selskaber i regnskabet, ligesom at de under pandemien kunstigt forhøjede værdien af varelageret for at modtage kompensation.

Ekstra Bladet har på baggrund af en aktindsigt i seneste kreditorskrivelse afsløre, at der også har været fiflet med en revisor-underskrift i forbindelse med Sinitones seneste regnskab.

"(...) den revisor, som ifølge den indsendte årsrapport havde revideret årsrapporten, har oplyst til Erhvervsstyrelsen, at han ikke har foretaget revision eller underskrevet årsrapporten, og at hans MNE-nr. (et unikt nummer, som kan identificere den enkelte revisor i stil med et cpr-nummer, red.) og underskrift er blevet misbrugt", lyder det ifølge avisens aktindsigt fra kuratoren i konkursen.

Til det svarer selskabets daværende administrerende direktør, Rasmus Bjerregaard, at det var Sinitones revisor, der forfalskede underskriften, mens hans medstifter, Torben Linnet Albrekt, siger, at det er Rasmus Bjerregaard, der står bag den falske underskrift.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vækstkomet vinder ny storordre: - Vores strategi gør os attraktive
Mikrofonspecialister brager frem på bundlinjen
Microsoft får millionbøde
Topchef forlader Nilfisk
Nyt el-genanvendelsesanlæg slår dørene op: - Vi er meget tilfredse
Nordjysk elkedel-ekspert solgt til kapitalfond
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.267