23948sdkhjf

Fynsk LED-producent blev købt af svenskere og slog rekord

I slutningen af 2021 blev den fynske producent af LED-arbejdslamper Scangrip solgt til svenske Hultafors Group, og i første hele regnskabsår med det nye ejerskab formåede Scangrip at slå ny bundlinjerekord.

Således kom Svendborg-virksomheden ud af 2022 med over 36 millioner kroner efter skat fra en bruttofortjeneste på knap 75 millioner kroner.

De flotte tal vækker glæde hos virksomhedens direktør, Martin Kjær Petersen, skriver Fyens Stiftstidende.

Direktøren peger overfor avisen på, at årsagen til den fortsatte succes skal findes i, at Scangrip har fortsat med at leve op til deres strategi med at investere i produktudvikling og lancere de nye produkter på markedet.

Efter salget i november 2021 forblev den hidtidige ejer, Anders Borring, på direktørposten i et år, men han blev i november i fjor udskiftet med Martin Kjær Petersen.

Den nyligt tiltrådte direktør er fortrøstningsfuld for samarbejdet med de svenske ejere.

- Vi ser optimistisk på fremtiden. Både for det, som Hultafors-gruppen giver os, og vores egen retning i forhold til produktudvikling, og at vi vil være forrest i feltet. Der kommer til at ske en masse på energi- og miljøfronten, hvor vi også vil være med, siger Martin Kjær Petersen til avisen.

Martin Kjær Petersen siger videre, at ejerskabet er gavnligt fordi det giver mulighed for at "udnytte de synergier, der er".

Salget af Scangrip til Hultafors Group endte med en købspris på cirka 500 millioner kroner.

SCANGRIP A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 74,8 73,8
Resultat af primær drift 37,9 35,3
Resultat før skat 44,9 38,1
Årets resultat 36,0 30,5
Balancestatus 99,6 94,7
Egenkapital 90,3 62,6
Antal ansatte 45 46
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093