23948sdkhjf

Chip-gigant er vokset til en af verdens største virksomheder

Selvom den amerikanske chip-virksomhed Nvidia har været på markedet i mange år, så har de i høj grad stået i skyggen af konkurrenten fra Intel.

Men noget tyder på, at balancen er begyndt at tippe, og inden for meget kort tid er Nvidia vokset markant i værdi, efter deres chips er med til at drive teknologien bag OpenAIs ChatGPT.

Det skriver Finans.

Ifølge mediet kalder Nvidias finansdirektør, Colette Kress, lanceringen af ChatGPT for et "iPhone-øjeblik" med henvisning til et nyt banebrydende kæmpemarked, der pludseligt opstår. For Nvidias vedkommende betyder det, at de opjusterer forventningerne til omsætningen i næste kvartal med hele 85 procent.

Det endte med at få Nvidias aktie til at stige med 24 procent natten mellem onsdag og torsdag i sidste uge, mens den samlet er steget med 188 procent i værdi siden nytår. Det betyder, at virksomheden hopper ind på en sjetteplads over de største børsselskaber i verden med en værdi på mere end 1000 milliarder dollar.

Ifølge Finans er store techgiganter som Google, Apple og Meta samt andre virksomheder, der satser på kunstig intelligens, interesserede i på sigt selv at kunne etablere udvikling og produktion af chips, der kan være med til at drive kunstig intelligens. Men indtil de lykkes med det, sidder Nvidia stort set alene på det marked.

Det hænger sammen med, at Nvidia gennem 15 år har satset på en type af chips, der gør det muligt at køre mange parallelle beregninger på en gang i modsætning til eksempelvis Intel, hvis chips kører på en teknologi, der som udgangspunkt løser én opgave ad gangen.

Et af mest populære produkter hos Nvidia er deres P8, der består af otte ekstra kraftige chips, der koster i alt 2 millioner kroner.

I modsætning til Intel har Nvidia ikke selv produktion af deres chips og står kun for design og udvikling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111