23948sdkhjf

Akademikere kan skabe fremgang

En ny undersøgelse viser, at akademikere kan skabe vækst i de mellemstore virksomheder, men der findes stadig forhindringer imellem akademikerne og de mellemstore virksomheder.
En undersøgelse udarbejdet af arbejdsgiverorganisationen HTS-A og fagforeningen DJØF viser, at akademikere skaber vækst i de mellemstore virksomheder. Men der er stadig nogle forhindringer imellem den akademiske og de mellemstore virksomheders verden.

Ifølge undersøgelsen er der en firedoblet vækst i de virksomheder, hvor der er ansat en akademiker.

- Man kommer ofte med en ny viden om tilrettelæggelse af processer, en analytisk færdighed og en teoretisk baseret færdighed i økonomistyring. Så der er en lang række felter, hvor man med sine generelle kompetencer kan bibringe noget til virksomheden. I flere tilfælde skaber de nyuddannede ny udvikling og vækst i de virksomheder, der er vokset til en størrelse, hvor man har brug for de her kompetencer, fortæller direktøren for HTS-A Ole Krog til Berlingske Business.

Akademikere har blandt andet kompetencer inden for forståelsen af det offentliges beslutningsprocesser, hvilket især kan bidrage til sektoren. Desuden har akademikeren ifølge Ole Krogh en ny viden i forhold til tilrettelæggelse af processer, en analytisk færdighed og en teoretisk baseret færdighed i økonomistyring.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062