23948sdkhjf

Dansk AI-startup henter 25 millioner i ny kapitalrejsning

Den danske startup Sentispec, der specialiserer sig i lagerdrift med kunstig intelligens, har fået et markant skub i retning af deres ambitioner om international vækst.

De har netop fået en investering på 25 millioner kroner fra de to investeringsfonde Founderment og People Ventures, oplyser Sentispec i en pressemeddelelse.

I dag er Sentispec til stede på seks europæiske markeder, hvor de blandt andet har logistikgiganten Frode Laursen som kunde. Men det er planen, at de med den nye investering skal ud på flere markeder, hvor USA og flere lande i Asien står først for.

Deres kameraløsning kan nemlig med egne ord 30-doble antallet af scannede paller i timen i forhold til en håndholdt scanner, og det, tror de på, vil bringe dem i stand til servicere 10 procent af verdens transport inden for en kort årrække, lyder det i pressemeddelelsen.

Det tror en af de nye investorer også på.

- Der er behov for nyere og smartere måder at tænke logistik på for at håndtere branchens stigende omkostninger og mangel på arbejdskraft, og det kommer Sentispec med. Deres innovative tilgang og eksekveringsevne er virkelig imponerende, og vi glæder os til at hjælpe dem med at bringe deres vision videre ud i verden, siger Claus Zibrandtsen, Managing Partner i People Ventures.

Det er anden gang inden for et år, at Sentispec rejser kapital. Udover People Ventures og Founderment, der senest har investeret, er Morten Ditmer, stifter af teknologivirksomheden Ditmer A/S, og Troels Riisbrich Underlien fra e-handelsvirksomheden Vertica del af ejerkredsen.

Om Sentispec

  • Blev stiftet i 2020 af Andreas Claudi, CEO, og Morten Herman Langkjær, CTO.
  • Sentispecs teknologi anvender videodata og computer vision til at hjælpe logistikvirksomheder med at automatisere lageroptælling, lokalisere forsvundne varer og effektivisere fyldning af containere og lastbiler i realtid.
  • Har hovedkontor i Vejle men har desuden aktiviteter i Storbritannien, Tyskland, Belgien, Polen, Sverige og Finland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094