23948sdkhjf

Nyt el-genanvendelsesanlæg slår dørene op: - Vi er meget tilfredse

Danmarks største kollektivordning for indsamling, genbrug og genanvendelse af elskrot, Elretur, og den internationale genindvindingskoncern Stena Recycling har i fællesskab etableret selskabet Loop Electronic A/S, som skal arbejde genbrug og genanvendelse af kasserede hårde hvidevarer, gamle mobiltelefoner, udtjente husholdningsmaskiner og anden gammel elektronik.

Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

I spidsen for det nye foretagende kommer Poul Poulsen til at stå, og han tiltrådte 1. juni som direktør for selskabet.

- Kasseret elektronik er en af verdens største affaldsstrømme, og er en gigantisk miljøudfordring. Loop Electronic A/S er det første initiativ af sin art i Europa og har som mål at øge genbruget af den brugte elektronik syv gange mere, end det er tilfældet i dag. Vi er etableret af to af Danmarks absolut førende genbrugsaktører, Stena Recycling A/S og Elretur, og kommer til at genbruge og genanvende elektroniske produkter i en skala, som vi ikke har set før i Europa, siger Poul Poulsen.

Elretur er Danmarks største kollektivordning og har siden 2005 håndteret producentansvaret med at indsamle, genbruge, genanvende og bortskaffe kasseret elektronik for sine mere end 950 medlemmer. De næsten tyve års erfaringer, opsamlet viden og indsigter har organisationen bragt i spil for at skabe det nye initiativ sammen med partneren Stena Recycling.

60.000 produkter tilbage på markedet

Hos Elretur er direktør Morten Harboe-Jepsen glad for det nye projekt, og at det er Poul Poulsen, der skal stå i spidsen for Loop Electronic.

- Vi er meget tilfredse med, at Poul har sagt ja til at påtage sig opgaven med at lede og udvikle Loop Electronic A/S. Poul har de seneste fem år været dybt involveret i genbrugs- og genanvendelsesprojekter og har tidligere arbejdet i mange år med elektronikprodukter. Det er vores håb, at Loop Electronic A/S vil inspirere vores kolleger i andre lande til at skalere genbrug og genanvendelsen af kasserede elektronikprodukter, så vi fokuserer endnu stærkere på den cirkulære økonomi, får nedbragt CO2-udledningen og beskyttet vores miljø, siger Morten Harboe-Jepsen, der desuden er bestyrelsesformand i Loop Electronic.

Loop Electronic er et såkaldt First Treatment-anlæg, hvor man udsorterer, identificerer og funktionstester kasserede elektronikprodukter, som er egnede til genbrug. Herefter bliver produkterne bragt til certificerede reparatører, som istandsætter dem og bringer dem tilbage på markedet.

Loop Electronics processer gør, at organisationerne bag regner med at bringe op til 60.000 kasserede el-produkter ud af affaldsstrømmen og tilbage på markedet til gavn for både miljøet, klimaet og forbrugernes økonomi.

Udover genbrug vil det nye First Treatment anlæg også betyde, at vi i Danmark også løfter genbruget og genanvendelsen af særskilte komponenter og sjældne råstoffer, som indgår i produktionen af nye elektronikprodukter.

- Vi forventer, at Loop Electronic kommer til at spille en meget væsentlig rolle i Danmarks vision om at indtage en førerposition indenfor den cirkulære økonomi i Europa, siger Morten Harboe-Jepsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063