23948sdkhjf

Østjysk kabelproducent konkurs

Den aarhusianske kabelproducent Heinex-Data er gået konkurs.

Det fremgår af et dekret fra Statstidende.

Virksomheden, der holder til i Åbyhøj ved Aarhus, har gjort sig i produktion af specialkabler og som leverandør af standardkabler, men forretningen kunne ikke længere løbe rundt.

Det fortæller kurator i konkursboet, advokat Nicolai Thornemann, til Electronic Supply.

- Det er selskabet selv, der har begæret konkursen, fordi der ikke længere var grundlag for at drive virksomheden videre, siger Nicolai Thornemann, der videre fortæller, at selskabet havde en gæld til en række kreditorer, som de ikke var i stand til at betale tilbage gennem almindelig drift.

- Og det er jo også det eneste rigtige. Hvis man ikke kan betale sine kreditorer, så skal man ikke drive virksomhed, siger Nicolai Thornemann.

Kuratoren fortæller videre, at kreditorerne er begyndt at melde sig på banen, men at der endnu ikke er overblik over det samlede antal.

Nicolai Thornemann håber og tror dog på, at det vil være muligt at drive virksomheden videre.

- Det er en fin og veldrevet virksomhed, som bestemt kan drives videre, så hvis der er nogle købere, vil vi meget gerne høre fra dem, lyder opfordringen fra kuratoren.

Heinex-Data har eksisteret siden 1982. Virksomheden er ejet af Ole Mølgaard-Madsen, der siden 2006 har været direktør for foretagendet.

I Heinex-Datas seneste regnskabsår, der gik til udgangen af september i fjor, havde virksomheden et beskedent årsresultat på knap 19.000 kroner ud af en bruttofortjeneste på 249.000 kroner. Egenkapitalen var på 53.000 kroner ved udgangen af 2021/2022-regnskabet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093