23948sdkhjf

Aarhusianere får 19 EU-millioner

Den danske medico-virksomhed Rehaler har fået en stor økonomisk indsprøjtning fra EU.

Rehaler, der har udviklet et apparat til medicinfri behandling af migræne, får en bevilling på 11 millioner kroner samt en kapitaltilførsel på 8 millioner kroner fra EUs EIC(European Innovation Council)-accelerator-program.

Dermed får medico-selskabet samlet 19 millioner kroner til at videreudvikle virksomheden, oplyser de i en pressemeddelelse.

Med den nye økonomiske indsprøjtning håber Rehalers CEO, Troels Johansen, at de bliver i stand til at gennemføre flere kliniske studier for at få produktet ud på markedet.

- Dette er den første migræne-behandling af denne slags, så det er absolut afgørende at gennemføre gulstandard klinisk validering i stor skala. EIC har gjort det muligt ved at gøre os i stand til at øge antallet af test-faciliteter i USA og Europa og dermed øge testen fra 60 til 220 patienter. Støtten giver også afgørende støtte til markedsklargørelse, opskalering af produktionen, reguleringsaktiviteter og udvidelse af vores stab, siger Troels Johansen i pressemeddelelsen.

Rehalers apparat - der hedder Rehaler - bruges til at behandle migrænepatienter uden medicinsk indblanding. Teknologien er bundet op på forskning, der viser, at øget indånding af CO2 kan hjælpe migrænepatienter. Brugere af Rehaler vil derfor trække vejret gennem apparatet, der sørger for det rette blandingsforhold af ilt og CO2 i det luft, der indåndes.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187