23948sdkhjf

Triax er gået konkurs

Den danske producent af antenner og andre løsninger til modtagelse og distribution af TV, radio og internet Triax er gået konkurs.

Det skriver Kapitalwatch og bekræftes af Statstidende.

Virksomheden, der ligger i Hornsyld nær Vejle, har gennem flere år set indtjeningen dale, og nu var der ingen anden udvej end at begære konkurs.

Det oplyser kapitalfonden Polaris, der sammen med spanske Velatia Group ejer Triax, til mediet.

"Trods konstruktive forhandlinger og drøftelser er det ikke lykkedes ejerne i Polaris Private Equity og Velatia Group at finde en løsning, som sikrer likviditet til den fortsatte drift af Triax. Triax A/S er derfor begæret konkurs ved skifteretten i Horsens," oplyser Polaris til Kapitalwatch.

For få år tilbage havde Triax 350 ansatte, men det antal er i dag faldet til 160. Nedskæringerne i medarbejderstaben er sket som følge af en plan om at sikre indtjening i en tid, hvor omsætningen er faldet i takt med, at færre og færre forbrugere bruger flow-tv, men det har ikke været nok til at sikre overlevelsen.

Overfor mediet uddyber Polaris desuden, at Triax har været hårdt ramt af følgevirkningerne af covid-19-pandemien i form af udfordringer med forsynings- og leverancesikkerhed.

Udover hovedkvarteret i Hornsyld har Triax haft ni internationale salgsselskaber.

Triax har ikke udgivet årsrapport for 2022, men i seneste offentlige regnskab for 2021 omsatte de for 143 millioner kroner og havde et underskud på 27 millioner kroner. De har ikke haft overskud siden 2017, og siden da har de samlet tabt 93 millioner kroner.

Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079