23948sdkhjf

Nu skal postkassen være intelligent - Homerunner vil udrulle til hele landet

Med den nye postaftale sættes markedet fri, og Homerunner har en teknologi klar, der gør det muligt for transportørerne at opstille intelligente postkasser i 2024. 

Her kan forbrugerne ikke bare få leveret breve og pakker, men også bestille afhentning.

It-virksomheden Homerunner, der leverer en software, som binder webshops, forbrugere og transportører af pakker og breve sammen, står klar med intelligente postkasser, når den nye postaftale træder i kraft per 1. januar 2024. 

Samarbejdet er allerede i gang med DAO, hvor et første pilotprojekt er planlagt i Aalborg.

- Med den nye postaftale har politikerne åbnet op for, at transportørerne kan investere i ny teknologi. Den digitaliseringsproces, der allerede er i gang, bliver speedet gevaldigt op nu. De store vindere i postaftalen er klart forbrugerne, fordi det fremover bliver meget nemmere både at modtage og sende pakker og breve. Og det vil være en stor gevinst for samfundet, fordi det understøtter den cirkulære økonomi, forklarer CEO Per Imer fra Homerunner i en pressemeddelelse.

Ud over DAO vil Homerunner også gøre de intelligente postkasser tilgængelige for de øvrige transportører på det danske marked.

- I dag ved man ikke, hvad der er i en postkasse, før man kører ud og tømmer den. Men med de nye, intelligente postkasser er forsendelserne bestilt og registreret online, hvilket optimerer distributionen, og forbrugerne har track and trace på deres breve, forklarer Per Imer.

Et stort boost til den cirkulære økonomi

Med de nye intelligente postkasser vil forbrugerne ikke bare kunne få leveret pakker og breve, men også bestille afhentning. I første omgang vil de intelligente postkasser opsættes som boksanlæg, der er offentligt tilgængelige, men på sigt vil der også komme i intelligente postkasser til opsætning ved private hjem.

Homerunner forudser, at den nye teknologi i høj grad kommer til at understøtte den cirkulære økonomi i Danmark. Ifølge data fra Homerunners it-platform, der allerede benyttes til distribution af breve og pakker af over 300.000 privatforbrugere og 8.000 virksomheder, er den cirkulære økonomi allerede i kraftig vækst.

- Vores data viser, at recirkulering af varer er steget med 200 procent siden februar 2022. Vi forudser, at antallet af forsendelser med brugte varer stiger otte gange større inden for de næste fem-seks år, forklarer Per Imer og fortsætter.

Homerunners it-platform håndterer samarbejdet mellem transportører og digitale genbrugsplatforme som DBA, Trendsales og Reshopper. Derudover håndterer CoolRunner, der er Homerunners distributionsløsning til private, også transportørernes sortering og forsendelse af breve og pakker imellem forbrugerne.

- Danmark er allerede det mest digitaliserede land i verden. Nu kan vi blive det land, der recirkulerer mest og handler mest med hinanden. På den måde bliver transporten også mere bæredygtig, fordi transportørerne kommer til at køre forsendelser ud til forbrugerne og samtidig afhente forsendelser med brugte varer, der skal videre til andre forbrugere.

Det første intelligente postkasseanlæg, hvor forbrugerne både kan bestille afhentning og hente pakker og breve, forventes at stå klar i Aalborg inden årsskiftet. Her er DAO den første transportør, der kommer til at bruge den nye teknologi. Homerunners forventning er, at nye postlov kommer til at eskalere den igangværende digitalisering af transportbranchen betydeligt inden for kort tid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081