23948sdkhjf

Ny bevilling skal sætte fuldt blus under fynske robotfyrtårn

Det fynske erhvervsfyrtårn, NextGen Robotics, har netop fået 43,5 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til næste skridt i udviklingen, som skal være med til at styrke væksten og beskæftigelsen i Danmark og understøtte udviklingen af den danske robot-styrkeposition.

I februar 2022 udmøntede Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den første pulje af de EU-midler, der er afsat til at udvikle de lokale fyrtårne. Hvor første runde af midlerne blev brugt til at købe udstyr og skabe den infrastruktur, som det fynske fyrtårn kræver, så skal de 43,5 mio. kr. ud og leve i virksomhederne i innovationssamarbejder, der skal udvikle fremtidens industri og næste generation af robotter.

En af de virksomheder, som får glæde af midlerne, er Weibel, som blandt andet holder til på et kontor i HCA Airport i Beldringe. Virksomheden laver radarer, som blandt andet bruges til detektion, klassificering og tracking af flyvende droner. Virksomheden leverede det radarsystem, som NextGen Drones - ét af benene i NextGen Robotics - har indkøbt til HCA Airport for at kunne etablere Europas stærkeste testhub for avanceret droneteknologi.

- Sammen med andre tech-virksomheder samt SDU og UAS Denmark skal vi udvikle en avanceret sensorløsning til en pålidelig og alsidig overvågning af droner - noget som i øjeblikket er en ret stor udfordring i branchen. Fra et større perspektiv vil projektet være med til at accelerere udviklingen af droneteknologien og understøtte driften af fremtidens fossilfri lufttrafik, hvor bemandede og ubemandede flyvende enheder vil kunne operere side om side på en sikker måde, siger Andreas Riposati, business development analyst i Weibel, i en pressemeddelelse.

I Erhvervshus Fyn, som er operatør for NextGen Robotics, glæder man sig over tilsagnet fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, som er det tredjestørste beløb, der fordeles til de otte lokale fyrtårne. Pengene skal bruges til udvikling af nye innovative teknologier og dermed sætte fuldt blus på det fynske erhvervsfyrtårn.

- I fase 2 af NextGen Robotics har vi defineret over 20 innovationsprojekter, som skal rykke os et skridt nærmere visionen om, at Fyn og Danmark er et stærkt forsknings-, videns-, eksport- og produktionsland, der leverer fremtidens højteknologiske løsninger, som er en forudsætning for vækst, arbejdspladser og den grønne omstilling, siger Kasper Aagaard, direktør for udvikling, finansiering og EI i Erhvervshus Fyn.

Se nøgletal for:
Læs mere om: robotter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.446