23948sdkhjf

Lidt flere virksomheder gik konkurs i juli - stigning skuffer økonom

I juli gik 285 aktive firmaer konkurs. Det er skuffende, at antallet af konkurser stiger igen, mener økonom

Mange danske virksomheder er pressede, og det får flere til at dreje nøglen om.

I juli gik 285 aktive virksomheder konkurs. Det var 3 procent flere end måneden før, når der korrigeres for sæsonudsving.

Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik.

I både april og maj faldt antallet af konkurser i aktive virksomheder. Og Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv, kalder det en skuffelse, at antallet igen er begyndt at stige.

- Det er en stor streg i regningen, at antallet af konkurser igen er begyndt at stige hen over sommeren. Vi havde ellers håbet, at konkursbølgen havde nået en foreløbig top i foråret, skriver han i en kommentar.

- Skuffelsen bliver ikke mindre med tanke på at antallet konkurser praktisk talt ligger omkring de højeste niveauer siden finanskrisen, lyder det videre.

I månederne maj, juni og juli var antallet af konkurser 2,6 procent højere end i de tre forgående måneder.

Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank, ser det som en positiv udvikling, at antallet af konkurser har stabiliseret sig.

Han peger desuden på, at konkurserne den seneste tid kun i begrænset omfang har medført tab af arbejdspladser.

- Det vidner om, at dansk økonomi er rigtig stærk, hvor de afskedigede medarbejdere har haft gode forudsætninger for at finde arbejde andre steder i økonomien, skriver Mathias Dollerup Sproegel i en kommentar.

Danmarks Statistik definerer en aktiv virksomhed ved, at den har ansatte og/eller en omsætning på 1 mio. kr. eller mere.

Antallet af konkurser fra januar til juli inden for restauranter og transport ligger 93-94 procent højere i år sammenlignet med sidste år. Det skriver Danmarks Statistik.

Inden for industri, byggeri og detailhandel ligger antallet mellem 68 og 79 procent højere.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111