23948sdkhjf

Hastigt voksende automationsfirma får ny CEO

Den nordiske IT og automationsvirksomhed Init, der er ejet af kapitalfonden Axcel, får ny Group CEO. Den nye direktør er norske Knut Akselvoll, der hidtil har bestredet formandsposten i Init, og som kommer med erfaring fra ledende stillinger i bl.a. Rambøll og McKinsey.

Init er en gruppe af softwarevirksomheder, der leverer  industrispecifikke automationsløsninger til en bred vifte af produktionsvirksomheder i Skandinavien og udlandet. 

Knut Akselvoll fratræder hermed som bestyrelsesformand for Init, hvorfor formandsposten indtil videre overtages af Christoffer Müller, partner i Axcel, der er majoritetsejer af Init.

Knut Akselvoll er uddannet ingeniør og har bl.a. været COO i Rambøll samt Partner i Boston Consulting Group og McKinsey, og han træder til som Group CEO på et tidspunkt, hvor Init i stigende grad vokser uden for Danmark. Gruppen består pt. af ti selskaber og 480 medarbejdere fordelt over fem lande.

- Jeg er meget glad for, at Knut Akselvoll vil påtage sig rollen som ny Group CEO for Init. Knut har været med på Inits rejse fra start, og han kommer med relevante erfaringer fra lignende virksomheder, hvor tiltrækning og fastholdelse af talent er helt centralt. Jeg ved, at Init med Knut ved roret vil fortsætte sin stærke udvikling hen imod at blive Nordens bedste industrielle IT og automationsvirksomhed, udtaler Init’s nye bestyrelsesformand Christoffer Müller.

Knut Akselvoll overtager posten som Group CEO fra Henrik Jensen, der i en overgangsperiode har haft ansvaret for gruppen, og som nu får mulighed for at hellige sig sin rolle som CEO for Init Danmark.

Axcel investerede i Picca Automation i 2022 og har siden gennem en række opkøb opbygget Init-gruppen, der i dag favner ti selskaber med specialer inden for industriel IT og automatiseringsløsninger.

Knut Akselvoll tiltrådte stillingen som Group CEO den 7. august.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093