23948sdkhjf

Allerød-virksomhed får vigtig certificering som én af tre i Europa

I Allerød har genbrugs-IT-virksomheden Tier 1 Asset sikret sig en stor fordel på det konstant voksende marked for bæredygtige IT-løsninger.

De har netop landet den vigtige R2v3-certificering hos amerikanske Responsible Recycling, der beviser, at Tier 1 Asset behandler det brugte udstyr forsvarligt efter de gældende standarder.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Tier 1 Asset bliver første danske virksomhed og en af kun tre i Europa med certificeringen, og det kommer til at være gavnligt for selskabet. Det fortæller administrerende direktør, Peter Hemicke.

- Vi fokuserer på konstant at udvikle og få flere certificeringer. Den seneste certificering giver os mulighed for at købe brugt IT-udstyr af store virksomheder i USA, så vi kan vokse yderligere på det marked. Men også herhjemme har vi allerede nu fået en meget stor, velkendt dansk virksomhed som kunde, som krævede netop denne type certificering, siger Peter Hemicke.

Han uddyber, at det også uden for landets grænser bliver en stor fordel for den danske refurbishing-virksomhed, at de nu har opnået R2v3-certificeringen. Han fortæller, at blandt andet computer-producenten Lenovo har certificeringen som et krav hos sine samarbejdspartnere.

- Udover Tier 1 Asset er det kun to andre refurbishere i Europa, som har R2v3-certificeringen. Desuden kan det tænkes, at andre store PC-producenter som HP og Dell også snart stiller de samme krav som Lenovo. Her giver certificeringen os et forspring og en mulighed for at møde vores kunder på den mest mulige klimavenlige måde nu og i fremtiden, siger Peter Hemicke.

Om certificeringen

  • R2v3-certificeringen udstedes af Sustainable Electronics Recycling International (SERI).
  • Certificeringen sikrer blandt andet, at elektronikskrot ikke havner i naturen og at vigtige materialer som bly og andre metaller og printplader bliver skrottet forsvarligt, og at hele processen bliver tracket.
  • Tier 1 Asset har fået R2v3-certificeringen på følgende tre områder:
    A – Downstream Recycling Chain: Sikker og korrekt håndtering af it-affald, samt 100 pct. transparente processer gennem hele genbrugskæden.
    B – Data Sanitization: Bedste praksis for datasikkerhed, datasletning og kontroller i hele virksomheden på det enkelte serienummer.
    C – Test and Repair: Demonstrere krav til alle elektroniske test- og reparationsaktiviteter samt verificere enhedens tilstand og funktionsniveau.

Kilde: Tier 1 Asset, SERI

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109