23948sdkhjf

Shape Robotics mangedobler omsætningen i første halvår

Shape Robotics kan endnu engang præsentere stærke regnskabstal.

Det står klart efter offentliggørelsen af selskabets regnskab for første halvdel af 2023, hvor Shape Robotics også ser frem mod et begivenhedsrigt andet halvår.

I løbet af regnskabsåret første seks måneder omsatte Shape Robotics for 56 millioner kroner mod 16 millioner kroner i samme periode i fjor, mens EBITDA lander på -4,5 millioner kroner, hvilket er i samme leje som sidste år.

De indtil videre stærke tal kommer på bagkant af et halvår, hvor Farum-virksomheden har åbnet døren til nye markeder og landet storordrer Rumænien, der fortsat er selskabets primære marked.

Selvom der indtil videre har været stor fremgang at spore, så kommer resten af året til at byde på yderligere vækst, fortæller CEO André Fehrn.

- Vi ser især frem til Q4, fordi vi altid oplever et særligt stort ordreindtag i årets sidste måneder, hvor den årlige cyklus for udbud naturligt afsluttes. Denne tilbagevendende effekt kan vi allerede se i vores pipeline, siger han i en pressemeddelelse.

For at fortsætte fremgangen i det østeuropæiske er det stadig planen at samarbejde med lokale partnere gennem "et voksende investor-fællesskab, der kan understøtte koncernens vækst og sikre det fortsatte afkast," lyder det i pressemeddelelsen.

Her er Shape Robotics' tidligere udmeldte planer om en notering på Nasdaqs hovedbørs et skridt på vejen, fordi det vil gøre selskabet mere tilgængeligt for potentielle investorer.

- Vores allerede udmeldte planer om hovedmarkedsnotering kører efter planen. Vi har stadig en klar forventning om, at selskabet kan blive noteret på hovedmarkedet i slutningen af Q4 i forbindelse med, at vi offentliggør tal for 3. kvartal, lyder det fra André Fehrn.

Shape Robotics holder fast i forventningerne om en samlet omsætning på 145 til 155 millioner kroner og et EBITDA på 4 til 6 millioner kroner.

Shape Robotics A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 55,8 15,6
EBITDA -4,5 -4,7
Årets resultat -8,1 -6,7
Balancestatus 139,9 41,2
Egenkapital 69,3 8,4
Kilde: Shape Robotics

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094