23948sdkhjf

Demant lukker sin gaming-forretning

Gaming-markedet kan være svært at træde ind på, og det må også den danske høreapparatgigant Demant nu sande.

Derfor vil de gradvist afvikle deres gaming-forretning efter en periode med "svagere end ventede resultater drevet af svage markedsforhold".

Det oplyser koncernen i en fondsbørsmeddelelse.

Demant valgte tilbage i 2020 at separere headsetforretningen under navnet EPOS, der både omfatter gaming-headsets og headsets til erhvervsbrug, Enterprise Solutions.

Gaming-delen har været præget af et svingende marked, fortæller topchef Søren Nielsen.

- Siden opsplitningen af vores joint venture med Sennheiser-koncernen har vores Gaming-forretning været udfordret af volatile markedsforhold. Efter ekstraordinært høj efterspørgsel drevet af coronaviruspandemien i 2020 er gaming-markedet bremset betydeligt op som følge af svag forbrugertillid, og vi ser ikke en realistisk mulighed for at skabe en profitabel forretning uden betydelige investeringer i produkter, brand og distribution, siger Søren Nielsen.

Enterprise Solutions har derimod vist sig at have potentiale for fremtidig vækst, hvorfor Demant holder fast i den del af EPOS-brandet.

"Med skærpet fokus på enterprise-markedet [...] er vi overbevist om, at vores Communications-segment vil levere attraktive vækstrater og afkast på mellemlang til lang sigt," lyder det i børsmeddelelsen.

Demant forventer, at gaming-forretningen vil være afviklet i løbet af næste år, og det kommer ifølge Medwatch til at koste 40 ansatte jobbet.

Afviklingen vil ifølge meddelelsen føre til, at driftsomkostningerne i Demants Communications-segment i 2024 vil ligge på 450-500 millioner kroner - i 2022 var tallet på den gode side af 700 millioner kroner. Det vil desuden "bidrage til vores ambition om at levere et mindre negativt EBIT i Communications i 2024 end i 2023," lyder det.

Demant oplyser videre, at den gradvise afvikling kan resultere i mindre engangsomkostninger, der dog ikke forventes at have effekt på de finansielle forventninger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093