23948sdkhjf

Ambu opjusterer og trækker sig fra 40 lande

Endoskop-salget går så godt for medico-virksomheden Ambu, at de igen kan opjustere forventningerne til regnskabsåret.

Efter tredje kvartal har de haft 5 procent organisk vækst på omsætningen, og det får nu Ballerup-virksomheden til at skrue de samlede forventninger til den organiske omsætningsvækst op til 6-8 procent.

Det fremgår af en ny selskabsmeddelelse fra Ambu.

Opjusteringen kommer i kølvandet på et stærkt tredje kvartal, hvor både endo- og bronkoskopsalget har haft fart på.

- Jeg er glad for vores præstation dette kvartal, som afspejles i 23 procent vækst i endoskopi-løsninger og 16 procent vækst i pulmonologi (lungemedicin, red.). Vi har styrket vores pulmonologi-udbud ved at færdiggøre vores femtegeneration-portefølje i Nordamerika. Dette kombineret med vores styrkede frie cashflow afspejler vores indsats for at eksekvere vores strategi og bygge et stærkt finansielt fundament, siger CEO Britt Meelby Jensen.

Ambu har udover den organiske omsætningsvækst også fremgang på indtjeningen, hvor de efter regnskabsårets første ni måneder har landet et EBIT før særlige poster på 205 millioner kroner, hvilket er en fremgang på 59 procent sammenlignet med året før.

Udover omsætningsvæksten på 6-8 procent forventer Ambu vækst i EBIT margin før særlige poster på 5-6 procent.

Ambu meddeler desuden i fondsbørsmeddelelsen, at de agter at trække sig fra cirka 40 lande "for at mindske kompleksitet og zoome in på vækst." Dette sker som et led i Ambus tidligere udmeldte planer om at skære ned på udgiftsniveauet i koncernen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094