23948sdkhjf

Kontakt-producent vinder forbudssag over kopi-nordmænd

Schneider Electric Danmark har fået rettens ord for, at norske SG Armaturen har kopieret deres LK Fuga-el-kontaktserie.

Sø- og Handelsretten har nedlagt et midlertidigt forbud mod at den norske virksomhed må producere, udbyde, markedsføre, sælge, eksportere og importere afbrydermateriel i virksomhedens SG Install-serie, fordi serien krænker Schneider Electric Danmarks rettigheder efter ophavsretsloven, designloven og markedsføringsloven.

Det oplyser Schneider Electric Danmark i en pressemeddelelse og bekræftes af Sø- og Handelsretten.

Ifølge Schneider Electric Danmarks administrerende direktør, Thomas Träger, er forbuddet det rette for at sikre virksomhedens design og arbejde.

- Vi sætter en ære i at være en virksomhed, som hylder skandinavisk tradition for godt design. Vi fabrikerer vores kontakter i Ringsted og har flere end 200 specialister på vores innovationscenter i Kolding, der konstant udvikler produkterne. Vi kan og vil derfor ikke lade stå til, når andre lukrerer på vores design og kopierer det 1:1, så man ikke umiddelbart kan se forskel. Vi er derfor tilfredse med rettens afgørelse. For hvis ikke vi kan beskytte vores produkter overfor meget nærgående kopier, så vil vi ikke fremover kunne investere store beløb i udvikling af stærk dansk design i holdbar kvalitet, siger Thomas Träger i meddelelsen.

SG Armaturen har valgt at anke afgørelsen, men forbuddet står ved magt, imens ankesagen verserer, og kun hvis landsretten ser anderledes på sagen, vil det midlertidige forbud blive ophævet.

I et mailsvar til Electronic Supply udtaler SG Armaturens danske direktør, Terry Goldenbeck, at de agter at tage sagen videre og tror på, at de kan vinde sagen.

- Vi tror på, at sagen endnu ikke er endeligt afgjort, og at vores argumenter i forbindelse med en kommende retssag vil gøre sig gældende blandt andet med henblik på at sikre en forbedret konkurrencesituation på det danske marked, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125