23948sdkhjf

Gymnasieelever skal repræsentere Danmark i international robot-dyst

Det bliver ikke et helt almindeligt efterår for et hold af elever på Aalborg Tekniske Gymnasium.

De fem elever, Rasmus Iversen, Elias Andersen, Mikkel Kuhlwein, Christian Søndergaard og Rasmus Krag, er nemlig blevet udtaget til at deltage i den internationale robotkonkurrence First Global, der løber af stablen i Singapore til oktober.

De fem unge mennesker vandt tidligere på året den danske robotkonkurrence Robotolympiaden på Aarhus Universitet, og det har sikret dem en plads i First Global 2023, oplyser Aalborg Tekniske Gymnasium i en pressemeddelelse.

I konkurrencen dyster hold fra 190 lande med hinanden i at løse udfordringer, som planeten står overfor, ved hjælp af robotter. I årets udgave af konkurrencen er det en opgave, hvor holdene skal programmere robotter, der kan bruges til at anvende hydrogen smartest muligt i den grønne omstilling.

Årets konkurrence i Singapore går ud på at producere, opbevare, transportere og omdanne brint til anden energi.

Allerede i sommerferien blev det robotsæt, som holdet fra Aalborg skal bygge og programmere, leveret, og siden da har de arbejdet intensivt på at gøre sig klar til det internationale robotslag. Det fortæller holdets underviser og træner, Kasper Winther.

- Drengene kommer til at arbejde i døgndrift, op til vi tager af sted 4. oktober, siger Kasper Winther.

Udover gymnasiet er holdet støttet i deres rejse af Aarhus Universitet, Børne- og Undervisningsministeriet og William Demant Fonden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172