23948sdkhjf

Robotstøttepulje åbner mandag

Mandag klokken 9 åbner en ny robotstøttepulje hos SMV:Digital.

Meningen med puljen er, at virksomheder, der vil styrke deres automatisering, kan få et tilskud på 50.000 kroner til en privat rådgiver, der kan hjælpe med at afklare, hvordan robotter kan hjælpe dem i det daglige.

- Vi ved, at der er en klar positiv sammenhæng mellem investeringer i robotter og produktivitet. Alligevel kan det være en stor og uoverskuelig opgave for små og mellemstore virksomheder at tage de første skridt mod øget automatisering. Den nye pulje fra SMV:Digital kan være et afgørende skridt mod, at vi får flere til at integrere robotteknologi i produktionen, siger Jes Lerche Ratzer, chef for erhvervsfremme i Dansk Industri, i en pressemeddelelse.

Hos Universal Robots mener Michael Hjertebjerg, regional president for Nord- og Østeuropa, at puljen er guld værd i forhold til at følge med udviklingen i andre lande.

- Danmark skriger på arbejdskraft, men alligevel sakker vi bagud i forhold til andre lande, når det kommer til niveauet af automatisering ude hos produktionsvirksomhederne. Det er en skam, for robotter er en stor del af løsningen på den manglende arbejdskraft. Vi må og skal have fokus på, hvordan automatisering kan hjælpe, siger Michael Hjertebjerg.

Om støttepuljen

  • Oprettet af SMV:Digital.
  • Åbner for ansøgninger 2. oktober kl. 9.
  • Puljen er på i alt 5 millioner kroner, og dermed kan 100 virksomheder modtage et tilskud på 50.000 kroner.
  • Pengene skal bruges på en privat rådgiver, der kan hjælpe med at afklare virksomhedens behov for fysiske robotløsninger, beskrive relevante robotteknologiske løsninger på markedet og rådgive om implementering af robotteknologi.
  • Der er forskellige krav til de virksomheder, der søger. Herunder blandt andet SMV-status og minimum 2 årsværk i seneste afsluttede regnskabsperiode.

Kilde: SMV:Digital

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063