23948sdkhjf

Søborg-virksomhed solgt til amerikanere

Icepower er på vej på udenlandske hænder.

Majoriteten af aktierne i den danske lydvirksomhed, der i sin tid startede som et datterselskab under B&O, er blevet solgt til den amerikanske kapitalfond Crestline.

- Beslutningen om at blive en del af Crestline var let for os. Crestline og Icepower er globale, og vi deler det samme globale mindset. Crestline er kendt for at være ambitiøse, og det er vi også. Og Crestline opererer ved at skabe rammerne for at sætte organisationer og mennesker fri for at kunne præstere i forhold til forretningsplanen, udtaler CEO i Icepower, Keld Lindegaard Andersen, i en pressemeddelelse.

I 2016 solgte B&O Icepower til Dansk Ejerkapital, der siden har siddet på ejerskabet. De kommer også i fremtiden til at være minoritetsejere i Søborg-virksomheden.

- Det har været en fantastisk vækstrejse indtil videre, hvor en global markedsleder indenfor sin niche er blevet formet. Som fortsat aktionær ser vi frem til at realisere den næste vækstfase sammen med Crestline og ledelsen, udtaler Ronnie Møller-Thorsøe, partner i Dansk Ejerkapital.

Parterne har ikke oplyst, hvor stor en ejerandel Crestline har købt, eller hvad den samlede værdiansættelse af virksomheden er.

Handlen mangler at blive endeligt godkendt og forventes lukket i midten af oktober.

Om Icepower

  • Stiftet i 1999 som en del af Bang & Olufsen.
  • Blev i 2016 frasolgt til Dansk Ejerkapital.
  • Leverede i begyndelsen komponenter til forstærkere, men siden ejerskiftet har Icepower satset mere på hele færdige produkter.

Kilde: Icepower

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078