23948sdkhjf

Lydklynge indleder samarbejde med investeringsfond

Siden stiftelsen i 2018 har lydvirksomheder kunnet udvikle og teste sine produkter hos Sound Hub Denmark i Struer, og inden længe bliver mulighederne for at udvikle forretningen endnu bedre.

For nu har selskabet Soundinvest set dagens lys.

Bag selskabet står Færchfonden og Vald. Birn Holding, og her er planen at investere i lydstartups gennem en nystiftet venturefond, oplyser Sound Hub Denmark i en pressemeddelelse.

- Soundinvest er unik. Det er første gang, at en venturefond udelukkende fokuserer på investeringer i soundtech-startups. Herudover kommer vi til at bygge videre på den internationalisering, som præger inkubationsmiljøet i Sound Hub Denmark. Dette betyder, at en stor del af vores investeringer kommer til at være i internationale startups med vækstpotentiale. En tilgang, som gør det interessant også for de større og internationale industrispillere at være med, siger den nyudnævnte direktør for Soundinvest, Michael Rohde Böwadt.

Investeringerne i startups kommer til at bygge på et tæt samarbejde mellem Soundinvest og Sound Hub Denmark. De to selskaber har indgået et partnerskab om talentrekruttering og ”preseed”-investeringer, altså tidlige kapitalindsprøjtninger i startups fra Sound Hubs Soundtech Accelerator Program.

Peter Petersen, direktør for Sound Hub Denmark, ser frem til samarbejdet med Soundinvest.

- Det er en kæmpe mulighed for de deltagende startups i vores Soundtech Accelerator Program, at de ikke kun tilbydes hjælp til udvikling og vækst gennem forretningsudvikling og teknisk innovation men nu også sikres en direkte investering, som for alvor kan hjælpe dem videre på vækstrejsen. Derudover sikrer samarbejdet med Soundinvest en mere langsigtet og finansiel bæredygtig model for accelerator-programmet, udtaler Peter Petersen.

Vil have endnu større investeringer

Målsætningen er, at Soundinvests første venturefond skal have en kapital på 22 millioner kroner. To tredjedele af dette beløb er rejst gennem indskud hovedsageligt fra Vald. Birn Holding og Færchfonden, og det er blandt andet med denne kapital i ryggen, at venturefonden nu lanceres, samtidig med at der fortsat søges efter potentielle medinvestorer.

Det er Michael Rohde Böwadt, der står i spidsen for at få flere investorer med ombord. Han håber, at Sound Hub Denmarks ry kan være med til at sikre udenlandske såvel som danske investorer.

- Sound Hub Denmark har opnået international anerkendelse i lyd- og akustikmiljøet gennem sine accelerator- og inkubationsprogrammer. Udenlandske såvel som danske internationale aktører udviser allerede nu interesse for muligheden for at være medinvestor med venturekapital i særligt innovative startups inden for soundtech, siger en fortrøstningsfuld Michael Rohde Böwadt, der inden for få år håber at etablere endnu en venturefond på op mod 120 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.024