23948sdkhjf

Halvleder-virksomhed vil være verdensførende - det kræver bare en lille milliard

Lidt uden for Frederikssund er de ikke bange for at drømme stort.

Her holder Topsil til i forstaden Vinge, og silicium-producenten ser store muligheder for at kunne udvide forretningen i det lange løb. Det skriver sn.dk.

- Vi tror på, at vi kan udvikle det, og lykkes det, bliver vi verdensførende, og så ligger det lige for at bygge en fabrik her på marken ved siden af i Vinge, hvor vi kan fremstille silicium i den størrelse, siger Topsils udviklingsdirektør, Sune Bro Duun, til mediet.

Helt præcist er der tale om, at den nordsjællandske virksomhed vil udvide produktionen, så den kan hente større kunder i energisektoren. I dag producerer de silicium i skiver af op til 20 cm, men håbet er at kunne producere siliciumskiver med en diameter på 30 cm, og det kræver store midler, for de har endnu ikke hverken teknologien eller kapaciteten til det.

Derfor havde Topsil i sidste uge sat erhvervsminister Morten Bødskov (S) i stævne med henblik på at hente støttemidler.

Sune Bro Duun forklarede erhvervsministeren, at de ville have brug for en samlet investering på 950 millioner kroner for at etablere en ny fabrik og udvikle teknologien.

Overfor det var Morten Bødskov ikke afvisende, og han siger ifølge sn.dk, at der er "forskellige meget realistiske muligheder" og uddyber, at både midler fra den danske forskningsreserve og EU-puljer kan komme på tale.

Om Topsil

  • Stiftet i 1959.
  • Har siden 2016 været ejet af taiwanske Globalwafers, hvorfor virksomhedens fulde navn er Topsil Globalwafers.
  • Producerer halvledere i form af silicium-skiver - såkaldte wafers - der bruges i håndtering af energi.
  • Kunderne er blandt andet virksomheder, der beskæftiger sig med energitransmission i vindmøller og elnettet, frekvensomformere i motorer, strømforsyninger i højhastighedstog, basismateriale i fotodetektorer og siliciumbaserede kvantecomputere.

Kilde: Topsil

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.708