23948sdkhjf

Nyt datacenter på vej i Ballerup

Islandske Atnorth er på vej med et splinternyt datacenter i Ballerup.

Efter planen står første del af det nye datacenter klart i fjerde kvartal 2024, og Atnorths CEO, Eyjólfur Magnús Kristinsson, ser stort potentiale i det danske datacentermarked, hvor de nu slår sig ned.

- Vi er glade for at investere i Danmarks datacentermarked og udvide vores faciliteter til landet på et tidspunkt, hvor efterspørgslen på digital infrastruktur er voksende, siger han i en pressemeddelelse.

I dag er Atnorth til stede i Island, Sverige og Finland, og vil efter etableringen i Ballerup således have datacentre i fire ud af fem nordiske lande.

Det nye datacenter, der får navnet DEN01, vil have en kapacitet på 30 MW, og det skaber af gode grunde store mængder overskudsvarme. Det kommer energiselskabet Vestforbrænding til gode, for overskudsvarmen fra datacentret kan - når datacentret står færdigt - producere varme til flere tusinde borgere i Ballerup.

- Vi arbejde målrettet for at udnytte overskudsvarme fra organisationer som datacentre og integrere dem i vores fjernevarmenetværk. Vi ser frem til at arbejde med Atnorth for effektivt at udnytte overskudsvarmen fra det nye center til at opvarme lokale hjem, siger Vestforbrændings CEO, Steen Neuchs Vedel, i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094