23948sdkhjf

Robotproducent halverer forventninger til omsætning

Få dage før offentliggørelsen af årsrapport kommer Odico med en markant nedjustering

I Odicos halvårsrapport for 2022/2023, som blev offentliggjort i marts, forventede virksomheden en omsætning i regnskabsåret på 15–20 mio. kr. og et driftsresultat (ebitda) på -10 til -15 mio. kr.

I næste uge offentliggøres robotproducentens årsrapport, og i forbindelse med udarbejdelsen af den nedjusterer Odico nu forventningerne til 2022/2023.

Nu forventer man blot en omsætning på 10–11 mio. kr. samt et ebitda på -17 til -18 mio. kr.

Nedjusteringen af omsætningen i regnskabsåret, der sluttede 30. juni 2023, skyldes primært en forskydning i forventede ordrer og projekter samt en længere gennemløbstid end forventet for igangværende kundeforhandlinger, lyder det i en meddelelse til First North-børsen.

Det forringede driftsresultat skyldes, at Odico har opretholdt kapacitetsniveauet for at kunne imødekomme det forventede høje aktivitetsniveau, samt at man har foretaget yderligere investeringer i virksomheden.

- Odico har således i 2023 – specielt efter sommerferien – oplevet et kraftigt stigende aktivitetsniveau. Dette har materialiseret sig i form af kommercielle gennembrud, strategiske ordrer og kontrakter på flere af Odicos kerneforretningsområder, skriver Odico i børsmeddelelsen.

Odico udvikler robotteknologi til byggeindustrien. Her er målet af automatisere arbejdskrævende opgaver som for eksempel skæring af fliser og træ, forskallingsarbejde med videre.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094