23948sdkhjf

Shape Robotics lander millionkontrakt i nyt marked

Den danske edtech-koncern har sikret den hidtil største ordre i Republikken Moldova

Shape Robotics kommer til at indtage en hovedrolle i et prestigefyldt projekt i Moldovas hovedstad, Chisinau, der skal understøtte en bred og national digitalisering af landets undervisningssystem på længere sigt.

Ifølge CEO i Shape Robotics, André Fehrn, viser Moldova samme tegn på vækst og investeringsvilje på markedet for moderne uddannelsesteknologi, som selskabet oplever i nabolandet Rumænien.

- Især Øst- og Centraleuropa rykker nu på den digitale front med budgetter i milliardklassen fra både EU og Verdensbanken. Moldova bliver fremover nu endnu et levende udstillingsvindue for, hvor effektivt og med hvilken kvalitet Shape Robotics kan gøre sig gældende, og denne ordre åbner yderligere døren for at udbrede state-of-the-art uddannelsesteknologi i Moldova og til resten af regionen over de næste år. Vores løsninger er efterspurgte, vores vækststrategi baseret på succesfulde erfaringer i Rumænien bærer frugt, og vi leverer varen til tiden takket være estimerede partnere og et stadigt mere effektivt distributionsnetværk, siger André Fehrn i en pressemeddelelse.

Moldova har sideløbende med landets forventede optagelsesproces i EU fastlagt et politisk og finansielt velfunderet strategisk sats på at skabe mere velstand for landets mange børn og unge.

Med planlagt levering i december 2023 skal syv Steam Labs fra Shape Robotics fra begyndelsen af 2024 skabe konkrete erfaringer og tegne et perspektiv for yderligere investeringer i uddannelsesteknologi. Ordren har en værdi på mere end 5 mio. kr. for Shape Robotics.

Lokal repræsentation

Ifølge André Fehrn kommer denne første større millionordre på bagkant af flere mindre ordrer med udspring i Shape Robotics’ nyoprettede datterselskab i Moldova, der også supporteres af teamet i Rumænien.

Med sine godt og vel 3 millioner indbyggere er Moldova både geografisk, sprogligt og kulturelt en meget tæt nabo til Shape Robotics største marked, Rumænien. Moldovas politikere og skoleledere har således ved selvsyn over de seneste år kunnet opleve Shape Robotics produkter og undervisningsmateriale gøre sig gældende og opnå stor ros fra både rumænske elever, lærere og skoleledere.

- Denne første større ordre fra Republikken Moldova understreger, at vi har anlagt den rette strategi til at imødekomme den stigende efterspørgsel efter moderne og alsidige teknologilokaler, som er specialdesignet til at øge digitale kompetencer helt fra de tidlige skoleår og helt op til universitetsniveau. Ordren står på skuldrene af vores succes i Rumænien og vidner om, at vores lokale medarbejdere i både Moldova og Rumænien er lykkedes med at opbygge solide resultater og nyder stor tillid hos nationale myndigheder. Vi er stolte af at bidrage med effektive løsninger i form af både teknologi og undervisningsmaterialer til endnu flere europæiske videbegærlige og nysgerrige børn og unge, så de kan løfte Moldovas digitaliseringsniveau og uddannelsesområde til nye og internationalt konkurrencedygtige højder, siger André Fehrn.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101