23948sdkhjf

Kinesisk regime undersøger verdens største elektronikproducent

Taiwanske Foxconn, der er verdens største OEM-elektronikproducent, er kommet i de kinesiske myndigheders søgelys.

Ifølge Berlingske er Foxconn, der især er kendt for at producere Apples iPhones, blevet undersøgt af de kinesiske skattemyndigheder ved selskabets afdelinger i Guangdong og Jiangsu i Kina.

Avisen skriver, at myndighederne også har været på inspektion to andre steder i Kina, hvor Foxconn henter naturressourcer til produktionen, men efter sigende er det ikke forretningen i sig selv, som myndighederne er ude efter.

For Foxconns stifter, Terry Gou, har valgt at stille op til det taiwanske præsidentvalg til januar, og det huer ikke det kinesiske styre, der anser Taiwan som en del af Kina og derfor ikke støtter den demokratiske proces i Taiwan.

Det lader dog ikke til at afskrække Terry Gou.

- Hvis det kinesiske kommunistregime sagde: 'Hvis du ikke hører efter, vil jeg konfiskere dine værdier i Foxconn', ville jeg sige: 'Jamen, så gør det', udtalte Terry Gou ifølge Berlingske i forbindelse med præsentationen af sit kandidatur til præsidentvalget.

Ifølge Berlingske har Apple allerede løbende droppet dele af iPhone-produktionen i Kina i lyset af de geopolitiske uenigheder mellem Kina og Apples hjemland, USA.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078