23948sdkhjf

Farum-virksomhed køber op i Finland

Den danske producent af elektronisk udstyr til marinesektoren Danelec har været på opkøb.

Danelec har købt finske MacGregors Voyage Data Recorder-forretning (VDR) og deres Maritime Data Engine-forretning (MDE).

- Opkøbet er et vigtigt og logisk skridt for os. Ikke nok med at vi øger vores andel af installerede VDR-løsninger på verdensplan, styrker vi også vores teknologiske kapabilitet, vores know-how samt forbedrer vores position i flere segmenter i den maritime industri, udtaler CEO hos Danelec, Casper Jensen, i en pressemeddelelse.

Om Danelec

  • Dansk teknologi- og elektronikvirksomhed fra Farum, der leverer til den maritime sektor.
  • Gør sig især inden for Voyage Data Recording, der kan sammenlignes med sorte bokse på fly. De opsamler data omkring skibets drift, som primært bruges i sikkerhedsøjemed, og som tillæg kan bruges til optimering af skibsdriften for at reducere brændstofforbrug og udledning af drivhusgasser.
  • De udvikler desuden andre værktøjer til energi- og brændstofoptimering i skibe i Ship Performance Monitoring-forretningsområdet.
  • Har også udvikling af IoT-produkter til skibsfart, der bruges til flådestyring.

Kilde: Danelec

Større portefølje og flere kolleger

Med realiseringen af opkøbet d. 1. november råder Danelec nu over en samlet flåde på i omegnen af 16.000 enheder på tværs af forretningsområderne VDR, Ship Performance Monitoring og IoT data collection.

Hos Danelec glæder de sig ikke kun over tilføjelsen af produktporteføljen men også tilgangen af nye kollegaer. Det gør sig blandt andet gældende i Tyskland.

- Opkøbet repræsenterer en spændende mulighed for os, da vi ser Danelecs ressourcer og ekspertise inden for VDR som markedets bedste og mest innovative. Og så ser vi frem til at udnytte de fælles værdier og synergien, som uden tvivl vil komme vores forretning og kunder til gode, udtaler Nicola Jensch, der kommer til at stå i spidsen for den tyske del af foretagendet.

Opkøbet er det andet inden for en årrække, efter Danelec i december 2021 opkøbte norske KYMA AS.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094