23948sdkhjf

Allerød-virksomhed kommer skævt fra start i nyt regnskab

Det har været en hård start på regnskabsåret for Chemometec, der er kommet ud af regnskabets første kvartal med en omsætning på 91 millioner kroner svarende til et tab på 20 procent.

Celletællevirksomheden går tilbage på stort set samtlige regnskabsmæssige parametre, men det kommer ikke som nogen overraskelse, lyder det i en selskabsmeddelelse.

Her skriver virksomheden, at omsætningen som forventet var påvirket negativt af eksterne faktorer, "herunder især de højere renter og et afdæmpet investeringsklima inden for vores vigtigste forretningsområder."

Chemometec A/S
Regnskabsår Q1 2023/24 Q1 2022/23
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 91,1 113,8
EBITDA 41,5 65,2
Kilde: Nasdaq

Det er især forretningsområdet med salg af instrumenter til celletælling, som står for tilbagegangen.

"Salget af instrumenter faldt med 50 procent til 24,3 millioner kroner fra 48,8 millioner kroner og er fortsat i væsentlig grad påvirket af eksterne faktorer, herunder især lavere tilførsel af kapital til virksomhederne inden for life science og biotek, som er Chemometecs vigtigste kundesegment," lyder det i selskabsmeddelelsen.

Desuden lyder det, at faldet har været endnu mere markant i USA/Canada, der er Chemometecs største marked, samt at dollarkursen har gjort det tab endnu mere negativt.

Stadig høje forhåbninger

Trods det svære første kvartal holder Chemometec fast i forventningerne til regnskabsåret. Således regner de med at omsætte for 400-435 millioner kroner i 2023/2024, mens EBITDA forventes at lande på 200-220 millioner kroner.

Det hænger blandt andet sammen med udviklingen af det nye celletælleinstrument Xcytomatic 40,, der forventes at blive taget i produktion i andet kvartal, påvirke omsætningen fra og med andet halvår og "bidrage væsentligt til den fremtidige omsætningsvækst."

Om Chemometec

  • Virksomhed fra Allerød.
  • Stiftet i 1997.
  • Leverer instrumenter og udstyr til celletælling.
  • Den største kundebase er inden for life science research, cellebaseret terapi og bioprocessing.
  • Har desuden kunder inden for produktions- og kvalitetskontrol af øl, mælk og dyresæd.

Kilde: Chemometec

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079