23948sdkhjf

Målervirksomhed solgt til svenskere

Den nordjyske målervirksomhed Green Instruments er kommet på svenske hænder.

Virksomheden, der producerer måleinstrumenter til emissionskontrol og vand- og gasanalyser i skibsindustrien, har over de sidste år tjent store summer, og det har fået den svenske industrigigant Lifco til at slå til.

Hos Green Instruments er det en stolt medejer i form af Poul Kodal Sørensen, der på vegne af den hidtidige ejerkreds udtaler sig om salget.

- En stor del af æren for udviklingen i Green Instruments tilfalder vores medarbejdere og ledelse. I ejerkredsen har vi dog også nydt godt af, at vi har været venner gennem alle årene, og vi kan således se tilbage på et fælles arbejdsliv, hvor vi sammen har formået at skabe en virksomhed, der er blevet toneangivende på verdensplan. Green Instruments har fortsat en stor udviklingsafdeling, og derfor er det en innovativ og konkurrencedygtig virksomhed, vi i dag overdrager til Lifco, udtaler Poul Kodal Sørensen i en pressemeddelelse.

I det svenske er der ligeledes store forhåbninger til det nye opkøb.

- Green Instruments har været med til at skabe et globalt marked for løsninger, der kan gøre skibsindustrien grønnere. Det ligger der et kæmpe potentiale i, og vi tror på, at vi som ny ejer kan være med til at styrke selskabets position yderligere, udtaler Martin Linder, head of systems solutions i Lifco AB, der har hovedsæde i Enköping i Sverige.

Green Instruments har specialiseret sig i at udvikle og producere målesystemer til scrubbere i skibes skorstene, der måler udledninger af svovl og andre partikler. De udvikler desuden måleteknologier til detektering af røggasudslip, olietåger og iltmængder i motorrum og produktionsmiljøer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078