23948sdkhjf

GPV med nyt rekordregnskab og ny opjustering

Endnu et kvartalsregnskab, endnu en rekord for GPV.

Det står klart, efter EMS-virksomheden med hovedsæde i Vejle har udgivet regnskabet for tredje kvartal, hvor omsætningen bliver mere end fordoblet og driftsresultatet ender på lige knap en fordobling.

CEO Bo Lybæk anerkender, at fusionen med den schweiziske EMS-gigant Enics for godt et år siden spiller ind på de flotte tal, men dele af væksten har også været organisk.

- Vi har set et godt aftræk på kunder, hvor vi har kunnet producere og levere mange varer til vores kunder, siger Bo Lybæk med henvisning til, at blandt andet komponentmanglen er i bedring.

Han anerkender også, at en del af fremgangen står på skuldrene af en generel fremgang i branchen, men direktøren er overbevist om, at det ikke er den fulde forklaring på den fortsatte fremgang.

- Vi forsøger at gøre et godt stykke arbejde hver dag, og vi tror på nogle af de traditionelle dyder med levering til tiden, kvalitet og hurtig respons. Vi tror, det er det bedste, vi kan gøre, for at have tilfredse kunder, siger Bo Lybæk.

Bo Lybæk hæfter sig desuden ved fusionen med Enics og fortæller, at de, siden handlen lukkede i fjor, har arbejdet på bedre kapacitetsudnyttelse på de tidligere Enics-fabrikker. For der havde med Bo Lybæks ord ophobet sig en "vis backlogsituation", men den har de "i ret stort omfang fået bugt med," lyder det.

Ovenpå det stærke tredje kvartal opjusterer GPV desuden forventningerne igen. De regner nu med at omsætte for 10-10,4 milliarder og forventer et EBITDA på 690-730 millioner kroner.

Hvordan det ellers er gået siden fusionen med Enics og hvordan Bo Lybæks ellers ser fremad kan du læse mere om i Electronic Supply de kommende dage.

GPV International A/S
Regnskabsår Q3 2023 Q3 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 2547 1156
Resultat af primær drift 120 62
Resultat før skat 95 41
Periodens resultat 67 31
Balancestatus 8067 4057
Egenkapital 2335 1254
Antal ansatte 8700 4835
Kilde: Schouw & Co.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063