23948sdkhjf

Elektronikbranchen er i tilbagegang

Nu gik den ikke længere.

Elektronikbranchen har i tredje kvartal oplevet en tilbagegang i omsætningen og produktionen for første gang i lang tid.

Det fremgår af en ny analyse fra DI Digital på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

- Den generelle industriproduktion har været faldende, og i elektronikbranchen har der været en forskydning, som vi begynder at kunne se nu. Det skyldes blandt andet effekterne af rentestigninger, som har gjort virksomheder og forbrugere mere tilbageholdende, siger branchedirektør for DI Digital, Camilla Ley Valentin.

Tallene viser desuden, at en stor del af virksomhederne i branchen oplever en mangel på efterspørgsel, der ikke har været set i flere år.

Det skyldes blandt andet, at de globale komponentvanskeligheder er i bedring, lyder det.

- Mange kunne ikke få komponenter under covid, og det fik virksomhederne til at købe til lager. Så efterspørgslen er dalet, fordi vi ikke ser de samme ekstreme lageropbygninger længere og er landet i et mere normalt niveau, som vi så før pandemien, siger Camilla Ley Valentin.

Selvom der er en lille tilbagegang, så er der fra DI's side dog ikke frygt for, at elektronikindustrien er i generelle problemer. Det skyldes blandt andet, at mange elektronikproducenter leverer til virksomheder, der arbejder med grøn omstilling.

- I Danmark er vi stærke på grønne teknologier på trods af nogle kvartaler med tilbagegang. Men med de lange briller på kommer der stadig til at være en efterspørgsel på leverandørerne til de grønne industrier, når de kommer tilbage på ret kurs, lyder det fra Camilla Ley Valentin.

Du kan læse den fulde analyse og se alle statistikkerne hos DI Digital her.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079