23948sdkhjf

- Vi har recession, så vi skal være skarpe

Linaks topdirektør ser på firmaets omkostninger, og tror på, at væksten kommer igen

Den store aktuatorproducent Linak på Als har afleveret et regnskab, hvor omsætningen faldt fra 4,8 til 4,6 milliarder kroner. 

Adm. direktør Bent Jensen vidste godt, at 2022/23 ville blive et dårligere år, for 2021/22 var kunstigt oppustet af en store efterspørgsel efter corona.

- Det var ikke nogen overraskelse, men det er en overraskelse, at Danmark nu er i recession. Alle melder nu, at hjulene ikke snurrer, som de plejer at gøre, siger han.

Linak har kunnet mærke recession i mange lande og brancher. Blandt andet hos amerikanske producenter af landbrugsmaskiner, som Linak leverer aktuatorer til.

- Det ligger lidt underdrejet i USA. Landbruget kan ikke beslutte sig til at købe nye maskiner. Men det kommer jo også igen. Verden skal jo have korn og brød, siger Bent Jensen.

Læs: Salget falder hos Linak, men virksomheden tror på fremtiden

Nedgangen har fået Linak til at skære ned i arbejdsstyrken, så der nu er omkring 2400 ansatte mod 2500 for et år siden.

- Vi har i stor grad sendt vores folk på kurser. Men vi har måttet reducere i antallet af timelønnede. Vi har beholdt vores funktionærer. Vi skal ikke skære hele vores fremtid væk. Det kommer jo igen, siger Bent Jensen.

- Hvordan er det at drive forretning under de omstændigheder?

- Det er jo der, vi skal være skarpe til at navigere igennem. Vi kom godt igennem finanskrisen. Det gør vi også her. Som der var en, der sagde: Man skal udnytte en god krise til at tænke sig om. Så det prøver vi på. Vi kigger på vores generelle omkostninger, siger Bent Jensen.

Nye ordrer

Linak har faktisk allerede set en lille fremgang siden i sommer.

- Ordrene er på vej. De store lagre, der blev bygget op under coronaperioden er ved at være brugt op. Vi kan se, at kurven er vendt. Men det er ikke sådan, at det skyder i vejret som raket. Vi regner ikke med, at vores omsætning kommer til at vokse i år, siger Bent Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063