23948sdkhjf

Ny chef for robotcenter

Henrik Jacobsen tiltræder som centerchef for Teknologisk Instituts robotteknologicenter i Odense den 1. januar

Teknologisk Instituts robotteknologicenter i Odense skifter ud i ledelsen. Henrik Jacobsen "vender hjem" og bliver ny centerchef.

– Teknologisk Institut har en vigtig rolle i at hjælpe danske virksomheder med at navigere i de mange muligheder, som robotteknologi og kunstig intelligens rummer. At hjælpe virksomheder med at udpege de teknologier, som vil løfte den enkelte virksomhed, udvikle det, som ikke findes på markedet endnu, og endeligt få det til at virke i samarbejde med industrielle partnere. Det er en opgave, jeg ser meget frem til at løfte og accelerere sammen med alle de gode folk på Instituttet og resten af robotbranchen, siger Henrik Jacobsen i en pressemeddelelse.

Han kommer til at stå i spidsen for et robotinnovationscenter med 40 specialister inden for blandt andet industriel automatisering, kvalitetskontrol med vision, kunstig intelligens, mobile robotter og droner.

Skal accelerere Danmarks anvendelse af robotteknologi

Henrik Jacobsen kommer fra en stilling som administrerende direktør for Odico, men var før det – i perioden fra 2018 til 2022 – ansat på Teknologisk Institut i Odense med ansvar for forretningsudvikling.

– Danske industrivirksomheder efterspørger i stigende grad rådgivningsydelser inden for automatisering – både i fremstillingsindustrien og i en række nye domæner med stort potentiale for automatisering. For at kunne imødekomme den efterspørgsel – og endnu bedre understøtte, at Danmark accelererer sin anvendelse af robotteknologi – tiltræder Henrik Jacobsen per 1. januar 2024 stillingen som chef for Teknologisk Instituts robotteknologicenter, siger direktør Anne-Lise Høg Lejre fra Teknologisk Institut.

Henrik Jacobsen har en mangeårig baggrund og netværk i robotindustrien, og hans CV tæller ansættelser som vice president for international business development i Blue Ocean Robotics, CEO for Arkitektgruppen, CEO i Aluwind, CEO i Væksthus Syddanmark samt vice president i ABB Robotics.

Jacob Kortbek, som har haft rollen som centerchef med ansvar for robotteknologi siden 2022, fortsætter som en aktiv del af centerledelsen som souschef.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094