23948sdkhjf

Roskilde-virksomhed fyrer 1200

I anledning af, at året er ved at gå på hæld, genudgiver vi årets mest læste artikler på Electronic Supply.

Her er det artiklen om Sonion, der i begyndelsen af året måtte lukke produktionen i Filippinerne.

Den danske virksomhed Sonion, der udvikler komponenter til høreapparater og headsets, er svækket af den generelle økonomiske situation på verdensplan.

Det får nu Roskilde-virksomheden til at lukke hele deres produktion i Filippinerne, hvor de dermed fyrer samtlige 1200 ansatte.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- I 2022 dominerede høj inflation, højere renter og krigen i Ukraine økonomien, hvorfor den globale økonomi forventes at gå ind i en periode med lav vækst - potentielt recession - og med høj usikkerhed. Gennem 2022 har den europæiske teknologi-sektor tabt stor værdi, og væksten i 2023 er forventet til at være lav. Initiativer er nødvendige i et sådant økonomisk klima, siger administrerende direktør Christian Nielsen i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen lyder det videre, at Sonions nye strategi fra 2022 har betydet et større fokus på høresundhedsmarkedet, og det har fået virksomheden til at skære i de dele af forretningen, som der er lavere indtjening på. Det har resulteret i, at kapaciteten på fabrikken i Filippinerne er for høj til den nuværende produktion, hvilket er forklaringen på lukningen.

I den anledning flytter man nu den dele tilbageværende produktion i Filippinerne til Sonions fabrik i Vietnam, mens dele af produktionen vil blive outsourcet.

Fabrikken i Filippinerne lukker i løbet af første kvartal i 2024.

I Sonion seneste offentlige regnskab, der dækker over 2021, omsatte virksomheden for knap 225 millioner USD og havde en negativ bundlinje på 3,4 millioner USD.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084