23948sdkhjf

Vildt år for edtech-koncern: - Vi må ikke hvile på laurbærrene

Efter et hæsblæsende år 2023 ser den danske edtech-koncern, Shape Robotics, frem mod kraftig vækst i 2024.

Det sidste år har budt på en notering på Nasdaq Main Market, rekordstore købsordrer, strategiske partnerskaber, samt etableringen af et datterselskab i Republikken Moldova og opkøbet af Skriware i Polen.

Forventningen for næste år er en omsætning på 300-325 mio. kr. og et positivt EBITDA-resultat mellem 14-18 mio. kr.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Shape Robotics har endnu ikke offentliggjort regnskabstal for hele 2023. I november fortalte virksomheden, at de forventer en helårsomsætning i intervallet 145-155 mio. kr. med en positiv EBITDA før engangsomkostninger på 4-6 mio. kr..

CEO André Fehrn betoner selskabets internationale succes, herunder udnævnelsen som Best Educational Partner i EMEA af Lenovo og præsentationen af Fable-robotten på Kinas største IT-messe, når han kigger tilbage på året.

- Vi kan alle være utroligt stolte af vores opnåelser dette år, men vi bør ikke hvile på laurbærrene. Vores store ambitioner kræver, at vi påtager os et endnu større ansvar over for kunder, investorer og medarbejdere. I løbet af året har vi formået at etablere et solidt fundament på både teknologisk, finansielt og organisatorisk plan, udtaler han.

Den forventede vækst i 2024 skal drives af "stærke partnerskabe"r, herunder en aftale med Network One Distribution, som udløste en betydelig købsordre. 

Shape Robotics forventer også at indtage markedsledende positioner i Rumænien, Republikken Moldova og Polen, lyder det i pressemeddelelsen.

CEO André Fehrn og ledelsen planlægger yderligere en kapitalindsprøjtning i 2024 for at støtte selskabets ekspansionsplaner og håndtere større ordrer. Målet er at rejse 30-35 mio. kr. for at sikre tilstrækkelig arbejdskapital til den dynamiske vækst, især på det polske marked.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097