23948sdkhjf

Microsoft overgår Apple som verdens højst vurderede selskab

Fremskridt inden for udviklingen af kunstig intelligens, AI, fremhæves som en vigtig faktor for ny udvikling

Efter en lille kursstigning på en procent har softwareselskabet Microsoft overhalet Apple og er nu verdens højst vurderede børsnoterede selskab.

Fremskridt inden for udviklingen af kunstig intelligens, AI, fremhæves som en vigtig faktor for denne udvikling.

Microsoft er siden årsskiftet steget 3,3 procent i værdi og er i dag vurderet til 2887 milliarder dollar (omkring 19667 milliarder kroner). Det rapporterer CNN.

- Microsoft har en klart tydeligere retning, når det gælder kunstig intelligens. Selskabet har ydet en flot præstation ved at forklare, hvordan AI kommer til at øge dets vækst. Det siger David Katz, investeringschef i fondsmæglerselskabet Matrix Asset Advisors, til AP.

2023 blev et virkeligt godt år for Microsoft. Selskabets administrerende direktør, Satya Nadella, investerede mange milliarder dollar i AI - ikke mindst i kommercialiseringen af det.

AI-værktøjer som ChatGPT blev taget i anvendelse i en række produkter, og selskabet var her forud for konkurrenterne.

Satya Nadella styrkede også Microsofts bånd til OpenAI, som producerer ChatGPT, og som er en større pioner på hele AI-området.

Apple står på sin side over en række problemer. Salget af iPhone går tilbage - til dels fordi Kinas regering angiveligt har ønsket at dæmpe salget af dem med forskellige restriktioner, men dette afvises i Beijing.

Men det står fast, at den kinesiske smartphone-producent Huawei har vundet markedsandele. Apple havde også problemer med et nyligt forbud mod at sælge dets seneste Apple Watch-modeller i USA.

/ritzau/Reuters

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079