23948sdkhjf

Kapitalfond køber endnu en bid af robotproducent

Rettelse: Det fremgik tidligere, at det var kapitalfonden Nordic Capital Partners, der var medejer af Agrointelli. Det er retteligt Nordic Alpha Partners.

Kapitalfonden Nordic Alpha Partners har øget sin ejerandel i Agrointelli. Fonden ejer nu mellem 33,33 og 49,99 procent af selskabet, fremgår det af CVR. Det skriver Agriwatch.

Nordic Alpha Partners trådte ind i ejerkredsen i 2020 sammen med Vækstfonden, og tilførte ved den lejlighed selskabet 108 mio. kr. i frisk kapital. Siden har Nordic Alpha Partners løbende øget sin ejerandel.

Agrointelli producerer robotter til dyrkning, såning, lugning og præcisionssprøjtning af marker i landbruget. I de seneste år har selskabet investeret massivt i dels udviklingen af robotterne og dels udbredelsen. Målet med Nordic Alpha Partners investering er et exit senest i 2027.

Laurits Bach Sørensen, seniorpartner hos Nordic Alpha Partners, ser for eksempel en af de store producenter af landbrugsmaskiner som en oplagt køber af Agrointelli, fordi det vil kunne give et teknologispring inden for den grønne omstilling.

- Styringseknologien kunne en traktorproducent også se som værdi i sig selv. Det er de færreste, der har en præcisionsteknologi som Agrointelli. Softwaren, der ligger til grund for en selvkørende Agrointelli-robot, kan nemt installeres på en traktor så den bliver selvkørende, og teknologisk er den del potentielt være lige så meget værd som den samlede robot-løsning, siger Laurits Bach Sørensen til Agriwatch.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094